Zwerfvuilactie

Vele handen maken licht werk! Dat geldt ook voor een propere gemeente. Daarom doet het lokaal bestuur elk jaar in de maand maart mee met de Lenteschoonmaak van Mooimakers. Over het hele land worden in deze periode zwerfvuilacties gehouden en dus ook in Tielt-Winge. Zo genieten we niet alleen van een mooie maar ook van een schone gemeente.

Peter- en meterschap

Wilt u zich ook buiten deze periode inzetten voor een propere gemeente? Meld u dan aan bij de milieudienst voor het peter- en meterschap tegen zwerfvuil in uw straat/buurt. 

Voorwaarden

De actie is gericht op de bestrijding van zwerfvuil. Het is dus niet de bedoeling om uw eigen restafval mee te geven. Er zullen controles uitgevoerd worden op de aangeboden zakken.

Procedure

Zwerfvuilactie - Lenteschoonmaak

  • in het gemeentehuis of in gemeenschapscentrum De Maere kan u de speciale 'indevuilbak' vuilzakken afhalen;
  • ander materiaal zoals handschoenen, grijpers en fluovestjes kan u gratis via de webwinkel van Mooimakers bestellen;
  • het verzamelde zwerfvuil kan u op een vooraf meegedeelde datum en locatie komen afzetten in de daarvoor voorziene container.

Peter- en meterschap

  • meldt u aan bij de milieudienst;
  • haal de 'indevuilbak' vuilzakken op in het gemeentehuis of in gemeenschapscentrum De Maere en bestel via de webwinkel van Mooimakers handschoenen, grijpers en fluovestjes;
  • geef de milieudienst een seintje wanneer u één of meerdere zakken zwerfvuil verzameld hebt. Onze medewerkers komen tijdens hun wekelijkse ronde bij u thuis langs om de zakken op te halen.

Voor wie

Iedereen die zijn steentje wil bijdragen aan een propere gemeente.

Externe links

Contact

Contact

Milieu

Nu gesloten
Adres
Kruisstraat 2 , 3390 Tielt-Winge
Tel.
016 63 95 37
milieu@tielt-winge.be

Openingsuren

Vandaag
open van 09:00 tot 12:00
op afspraak 14:00 tot 17:00
Morgen
op afspraak 09:00 tot 12:00 14:00 tot 19:00