Wilde en verloren gelopen dieren

Een gewond, ziek of verloren gelopen dier gezien op het openbaar domein? In samenwerking met enkele organisaties en de lokale politie zorgen we ervoor dat het dier terug op de juiste plaats geraakt.

Huisdieren en weidedieren

Voor de opvang van katten werken we samen met De Snorhaar vzw, meer info hierover vindt u op de webpagina zwerfkattenproject

Voor alle andere dieren zoals honden, schapen, geiten, paarden, pony's, varkens, knaagdieren en pluimvee werkt het lokaal bestuur samen met De Zorghoeve vzw. Zij halen deze dieren op ongeacht of ze gezond, ziek of gewond zijn. Als de eigenaar van het dier niet gevonden wordt, blijft het dier in opvang bij De Zorghoeve. 

Wilde en exotische dieren

Voor alle wilde en exotische dieren die op het openbaar domein gevonden worden doet het lokaal bestuur beroep op Animal Rescue Service vzw. Onder wilde dieren vallen alle inheemse dieren die niet als huisdier gehouden worden. Onder exotische dieren vallen alle reptielen en amfibieën en sommige speciale vogelsoorten zoals papegaaien. Wilde dieren in nood en ontsnapte exotische dieren worden door Animal Rescue Service gevangen en getransporteerd. Indien nodig worden de dieren naar een opvangcentrum gebracht.

Wegvangen van stadsduiven

Op plaatsen waar overlast wordt ondervonden door stadsduiven kunnen deze weggevangen worden door Animal Rescue Service vzw.

Ophalen van dode dieren

De Zorghoeve vzw staat ook in voor het ophalen van dode dieren op het openbaar domein. Als het om een huisdier gaat, proberen zij de eigenaar te achterhalen en op de hoogte te stellen van het overlijden van hun huisdier.

Procedure

  • Als u een dier hebt gevonden neemt u contact op met de dienst Milieu of de lokale politie. Is het dier agressief, neem dan eerst contact op met de lokale politie.
    • wijkkantoor Tielt-Winge tel. 016 63 22 94
    • politiezone Hageland tel. 013 35 03 50
  • Is uw eigen huisdier verloren gelopen? Neem dan contact op met de lokale politie, licht ook de plaatselijke dierenasielen in.

Contact

Contact

Milieu

Nu gesloten
Adres
Kruisstraat 2 , 3390 Tielt-Winge
Tel.
016 63 95 37
milieu@tielt-winge.be

Openingsuren

Vandaag
op afspraak 09:00 tot 12:00 14:00 tot 19:00
Morgen
op afspraak 09:00 tot 12:00 14:00 tot 17:00