Vlooybergtoren

De heuvel westwaarts aan de Vlooiberg, boven het kabouterbos is al sinds mensenheugenis een interessante locatie voor toeristen en recreanten. Het is een knooppunt voor fietsroutes, mountainbikeroutes, wandel- en ruiterroutes.

De Vlooybergtoren werd ingeplant op één van de hoogst gelegen locaties (ongeveer op 80 meter hoogte) van het Hageland. Naar het noorden toe is de gezichtseinder fenomenaal en heeft u vooral de Antwerpse Kempen voor zich. West- en oostwaarts reikt het vergezicht tot Vilvoorde en Hasselt. De Vlooybergtoren staat op een plaats met geschiedenis en dit in een omgeving waar het Hageland op zijn mooist is en die een verbinding vormt via allerlei holle wegen naar alle richtingen.

Technische gegevens:
De totale hoogte van de toren is 11,28 meter en de hoogte van het topbordes is 10,08 meter. De hoogste borstwering is 1,20 meter. Bovenaan is de borstwering voorzien van kijkgaten voor de kinderen. De breedte van de trap is 150 centimeter. De maximale draagkracht is 400 kilogram per vierkante meter. Er zijn ook led-lampjes op zonne-energie op de treden voorzien zodat de trap ook in het donker de aandacht trekt in het landschap.

In de zomer van 2018 was de Vlooybergtoren het slachtoffer van vandalen die de toren in brand staken. Op 21 december 2018 werd de heropgebouwde Vlooybergtoren opnieuw ingehuldigd en kan u opnieuw genieten van het prachtig uitzicht vanop deze uitkijktrap.

Om aan de Vlooybergtoren te geraken parkeert u ter hoogte van Huize Hageland, Oudepastoriestraat 22. Van daaruit kan u rechtstreeks via het Jozef Van Slagmolenpad de Vlooybergtoren te voet bereiken. U kan ook met de fiets (of te voet) via andere landwegen en holle wegen tot aan de Vlooybergtoren komen.

Kostprijs

De Vlooybergtoren is gratis te bezoeken.

Voor wie

Voor iedereen. Kinderen jonger dan 12 jaar onder begeleiding.

Contact

Contact

Toerisme & Erfgoed

Nu gesloten
Adres
Leuvensesteenweg 187 , 3390 Tielt-Winge Gemeenschapscentrum De Maere
Tel.
016 46 82 73
toerisme@tielt-winge.be

Openingsuren

Vandaag
open van 09:00 tot 12:00 14:00 tot 19:00
Morgen
open van 09:00 tot 12:00 14:00 tot 17:00