Een drankvergunning geeft de uitbater de toestemming om gegiste dranken (dranken met een alcoholpercentage van minder dan 22°) en sterke dranken (meer dan 22°) te schenken in publieke inrichtingen zoals cafés, snackbars en restaurants.
Horeca Vlaanderen richt regelmatig opleidingen in voor horeca-uitbaters zodat ze up-to-date blijven wat betreft de wetgeving rond horeca. Het volledige aanbod vindt u op hun website.
Voorwaarden
Om een vergunning te krijgen, moet u voldoen aan alle andere reglementering die van toepassing is op de uitbating van een drankgelegenheid. U moet dus:
- een vergunde inrichting of een goedgekeurde reizende inrichting hebben;
- aan de moraliteitsvoorwaarden voldoen;
- in orde zijn met de brandveiligheid ;
- aan de wettelijke hygiënevereisten voldoen;
- indien nodig een omgevingsvergunning klasse 2 hebben.
De drankgelegenheid moet gelegen zijn op het grondgebied van de gemeente.
Procedure
Horeca-uitbaters die drank schenken zijn verplicht om een drankvergunning aan te vragen, tenminste acht weken vóór opening van de zaak. U vraagt de vergunning aan bij uw gemeente.
Kostprijs
De aanvraag en de vergunning zijn kosteloos.
Uitzonderingen
Voor occasionele of reizende drankgelegenheden gelden andere regels.
Regelgeving
Wet betreffende de vergunning voor het verstrekken van sterke drank (B.S., 30 december 1983).
Voor wie
Alle toekomstige uitbaters van publieke inrichtingen (vaste drankslijterijen) en reizende drankslijterijen (zoals tapwagens, boten, treinen) die van plan zijn gegiste en sterke dranken te schenken, moeten een drankvergunning hebben.
Downloads
Externe links
Contact
- Adres
- Kruisstraat 2 , 3390 Tielt-Winge
- Tel.
- 016 63 95 37
- economie@tielt-winge.be