Vergunning voor het verstrekken van gegiste en/of sterke dranken

Een drankvergunning geeft de uitbater de toestemming om gegiste dranken (dranken met een alcoholpercentage van minder dan 22°) en sterke dranken (meer dan 22°) te schenken in publieke inrichtingen zoals cafés, snackbars en restaurants

Horeca Vlaanderen richt regelmatig opleidingen in voor horeca-uitbaters zodat ze up-to-date blijven wat betreft de wetgeving rond horeca. Het volledige aanbod vindt u op hun website.

Voorwaarden

Om een vergunning te krijgen, moet u voldoen aan alle andere reglementering die van toepassing is op de uitbating van een drankgelegenheid. U moet dus:

  • een vergunde inrichting of een goedgekeurde reizende inrichting hebben;
  • aan de moraliteitsvoorwaarden voldoen;
  • met de brandveiligheid in orde zijn;
  • aan de wettelijke hygiënevereisten voldoen;
  • indien nodig een omgevingsvergunning klasse 2 hebben.

De drankgelegenheid moet gelegen zijn op het grondgebied van de gemeente.

Procedure

Horeca-uitbaters die drank schenken zijn verplicht om een drankvergunning aan te vragen, tenminste acht weken vóór opening van de zaak. U vraagt de vergunning aan bij uw gemeente.

Bedrag

Gratis.

Uitzonderingen

Voor occasionele of reizende drankgelegenheden gelden andere regels.

Regelgeving

Wet betreffende de vergunning voor het verstrekken van sterke drank (B.S., 30 december 1983).

Voor wie

Alle toekomstige uitbaters van publieke inrichtingen (vaste drankslijterijen) en reizende drankslijterijen (zoals tapwagens, boten, treinen) die van plan zijn gegiste en sterke dranken te schenken, moeten een drankvergunning hebben.

Externe links

Contact

Contact

Milieu

Nu gesloten
Adres
Kruisstraat 2 , 3390 Tielt-Winge
Tel.
016 63 95 58
milieu@tielt-winge.be

Openingsuren

Vandaag
open van 09:00 tot 12:00 14:00 tot 19:00
Morgen
open van 09:00 tot 12:00 14:00 tot 17:00