Strooiplan

De winterdienst gaat te werk volgens een strategisch strooiplan. De wegen overal, voortdurend en tegelijk strooien is namelijk onmogelijk. De zoutvoorraad is immers niet eindeloos. Daarnaast kost sneeuw- en ijzelbestrijding heel veel geld en tast het het wegdek en de beplanting naast onze wegen aan.

Waar wordt er gestrooid?

Bij rijp, ijzel of lichte sneeuwval worden de prioritaire wegen gestrooid. Bij aanhoudende sneeuwval worden ook de andere straten mee geruimd eens de prioritaire wegen sneeuw- en ijsvrij zijn.

Hoe bepalen we of er gestrooid wordt?

Om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken, heeft de gemeente een abonnement op een professioneel weerbericht op maat. De weersvoorspellingen worden dagelijks opgevolgd om een juiste inschatting te maken wanneer de strooiploegen effectief opgeroepen worden.

Wanneer heeft strooien geen zin?

In straten waar weinig verkeer is, krijgt het zout de kans niet om te werken aangezien het ingereden moet worden. Daar heeft strooien dus weinig zin. Ook in straten die recent werden vernieuwd, wordt niet gestrooid. Het zout zou er het nieuwe wegdek aantasten.

Downloads