Info over sociaal kopen, lenen en huren

De woonmaatschappijen staan in voor de verhuur van sociale woningen. Wenst u een sociale woning te huren in de regio Aarschot – Diest – Tienen dan is woonmaatschappij KANVAZ het aanspreekpunt.

De woonmaatschappijen verhuren studio’s, woningen en appartementen in het Vlaamse Gewest aan personen met een bescheiden inkomen. De keuzemogelijkheden zijn afhankelijk van uw gezinssamenstelling en/of  fysieke toestand.

Vanaf 1 januari 2024 is er één digitaal webplatform voor alle inschrijvingsdossiers.

Voorwaarden

  • u bent 18 jaar of ouder;
  • bent ingeschreven in het bevolkings- of vreemdelingenregister;
  • u voldoet aan de inkomensvoorwaarden;
  • u voldoet aan de eigendomsvoorwaarden.

Procedure

  • Om in te schrijven voor een sociale huurwoning, neemt u best eerst telefonisch contact op met de woonmaatschappij of met het wooninfopunt.
  • Na inschrijving komt u op een wachtlijst te staan. Afhankelijk van uw situatie en het aantal beschikbare woningen kan de wachttijd sterk variëren. Informeer hierover bij de woonmaatschappij.
  • De Vlaamse overheid bepaalt de huurprijs van een sociale huurwoning. Huurder en sociale verhuurder kunnen daar niet van afwijken. De huurprijs wordt berekend op basis van het inkomen, de waarde van de woning en de gezinsgrootte. De prijs moet betaalbaar zijn, en is nooit hoger dan de prijs van een vergelijkbare woning op de private huurmarkt. Huurders die geen of amper een inkomen hebben betalen de minimale huurprijs.

Wat meebrengen

Als u langs gaat bij het wooninfopunt of de woonmaatschappij brengt u best uw identiteitskaart en het aanslagbiljet van de personenbelasting van drie jaar geleden mee.

Contact

Adres
Tiensesteenweg 2 , 3390 Tielt-Winge
Tel.
016 79 15 10
info@hartjehageland.be
Website
www.hartjehageland.be

Openingsuren

Vandaag
op afspraak 09:00 tot 12:00 14:00 tot 17:00
Morgen
open van 09:00 tot 12:00
op afspraak 14:00 tot 17:00