Hoge vervoersas

De Hoge Vervoersas of Regionet Leuven is een strategisch project over regionale samenwerking rond ruimtelijke ordening en mobiliteit.

Voorwaarden

Het project Regionet wil de omslag naar een duurzame mobiliteit maken. Die moet leiden tot een verkeersluwe leefomgeving met hoge verblijfskwaliteit, multimodaal bereikbare steden, dorpen en attractiepolen, een betere gezondheid door minder ongevallen en een betere luchtkwaliteit en tenslotte een grotere CO2-reductie in de transportsector.

Procedure

Regionet is een bij uitstek regionaal project, dat een beroep doet op de bevoegdheden van verschillende beleidsniveaus. De omvang en de complexiteit van het project gaan bovendien de mogelijkheden van deze afzonderlijke besturen ver te boven. Er zal een doorgedreven vorm van projectmatige regionale samenwerking nodig zijn, waarbij de betrokken besturen samen beleid voeren. Dit kan ondersteund worden door een aangepast operationeel kader, met onder meer een gemeenschappelijke planningscel, een grondbank, een infrastructuurmaatschappij en een ontwikkelingsmaatschappij.

Wat meebrengen

-

Kostprijs

-

Uitzonderingen

-

Regelgeving

-

Voor wie

Overheid

Contact

Contact

Mobiliteit & Noodplan

Nu gesloten
Adres
Kruisstraat 2 , 3390 Tielt-Winge
Tel.
016 63 95 51
mobiliteit@tielt-winge.be
Website
www.tielt-winge.be/afspraak

Openingsuren

Vandaag
Gesloten
Morgen
op afspraak 09:00 tot 12:00 14:00 tot 19:00