Gezonde gemeente

Tielt-Winge ondertekende het charter voor een Gezonde Gemeente 2019 - 2024. Daarmee engageert Tielt-Winge zich om in deze periode verder werk te maken van een goed gezondheidsbeleid. Een beleid dat staat voor gezonde publieke ruimte, toegankelijke zorg- en welzijnsvoorzieningen, gezonde wijken en woningen, gezond klimaat en veiligheid. Een gezondheidsbeleid dat iedereen wil stimulereren om gezond te leven met speciale aandacht voor de meest kwetsbaren. 

Hiervoor wordt samengewerkt met Logo, het Lokaal Gezondheidsoverleg.

Procedure

  • het lokaal bestuur organiseert informatiemomenten rond gezondheidsthema's, workshops en cursussen en bewegingsactiviteiten. Deze worden aangekondigd in de Uit-kalender, het gemeentelijk infoblad en de gemeentelijke facebookpagina;
  • in het gemeentelijk infoblad vindt u informatie, tips, recepten en dergelijke en wordt u opgeroepen deel te nemen aan bevolkingsonderzoeken.

Regelgeving

Beslissing van het college van burgemeester en schepenen van 5 februari 2019 over de ondertekening van het Charter Gezonde Gemeente en de vernieuwing van de samenwerkingsovereenkomst met Logo.

Voor wie

Naargelang de activiteit of het project, worden bepaalde doelgroepen uitgenodigd. Zo zijn er activiteiten waarop alle geïnteresseerden welkom zijn. Andere activiteiten zijn alleen voor inwoners van Tielt-Winge of voor bepaalde leeftijdsgroepen.

Contact

Contact

Cultuur & Samenleving

Nu gesloten
Adres
Leuvensesteenweg 187 , 3390 Tielt-Winge Gemeenschapscentrum De Maere
Tel.
016 63 59 10
demaere@tielt-winge.be
Website
apps.ticketmatic.com/shop/gcdemaere/shop

Openingsuren

Vandaag
open van 09:00 tot 12:00
Morgen
open van 09:00 tot 12:00 14:00 tot 19:00