Gele doos

In samenwerking met Eerstelijnszone Demerland start de gemeente Tielt-Winge met de gele doos. Dit is een herkenbare gele bewaardoos voor belangrijke persoons-, contact- en medische gegevens die nuttig kunnen zijn voor medische hulpverleners, brandweer en politie. Alle thuiswonende 65-plussers van Tielt-Winge krijgen zo’n gele doos.

In een noodsituatie telt elke minuut. Om gepaste hulp te kunnen bieden, is het noodzakelijk dat belangrijke medische informatie snel terug te vinden is in de woning.

Wat zit er in de gele doos?

Standaard zitten in de gele doos een medische fiche, een fiche vermiste persoon en twee stickers.

  • De medische fiche kan u zelf invullen. Eventueel kan een familielid, kennis, iemand van onze thuiszorgdiensten u hierbij helpen.
  • De fiche vermiste persoon is vooral van belang voor mensen die door dementie of andere aandoeningen een verminderd oriëntatiegevoel hebben en sneller de weg kwijtraken.
  • 65-plussers voegen zelf nog hun meest recente medicatieschema toe (dat kan opgevraagd worden bij je huisapotheek of huisdokter), een kopie van de identiteitskaart en andere belangrijke informatie.
  • Bewaar de gele doos in uw koelkast.
  • De twee ronde stickers kunnen aan de binnenkant van de voor- en achterdeur worden gekleefd. Zo weten hulpverleners dat ze in de koelkast een gele doos kunnen vinden. 

Procedure

  • Elke thuiswonende 65-plusser ontvangt eind mei 2023 een brief over de gele doos.
  • Deze brief bevat een afhaalstrook waarmee u vanaf juni 2023 een gele doos kunt afhalen in de apotheek, in het lokaal dienstencentrum Zonnedries, het gemeentehuis of het onthaal van gemeenschapscentrum De Maere.
  • Bent u slecht te been en kan er niemand voor u de gele doos komen afhalen? Neem dan contact op met de dienst Zorg & Senioren.

Voor wie

Alle thuiswonende inwoners van Tielt-Winge vanaf 65 jaar en alle inwoners die 65 jaar worden in de loop van 2023 (geboortejaar 1958 en vroeger) kunnen de gele doos gratis afhalen.

Contact

Adres
Zonnedrieslaan 27 , 3390 Tielt-Winge Lokaal dienstencentrum Zonnedries
Tel.
016 79 64 41
thuiszorg@tielt-winge.be

Openingsuren

Vandaag
Morgen
open van 08:30 tot 17:00