Bestrijding wespen en bijen

Voor het verwijderen van een wespennest (= verdelging van wespen) kan u een beroep doen op de brandweer.

In de maand april start de koningin een nieuwe kolonie. Tegen de zomer worden de wespenkolonies zeer actief. Meestal is zo’n wespennest onschadelijk: zeker wanneer hij niet in of aan de woning zit. Verdelgen is dus ook niet altijd nodig. Stoort de wespenkolonie je niet en vormt hij geen direct gevaar, laat de insecten dan met rust. Wespen zijn immers nuttig: ze jagen op muggen, vliegen en andere hinderlijke insecten.

Nesten van bijen of hommels worden nooit verwijderd door de brandweer. Indien deze hinderlijk zijn kan je een imker contacteren. 

Procedure

Vormt de kolonie wel een gevaar voor u, uw gezin of dieren dan kan u telefonisch contact opnemen met de hulppost Tienen, tel. 016 80 45 60 (24/24), e-mail: brandweerpost.tienen@hvzoost.be (voor de inwoners van Meensel-Kiezegem) en de hulppost Aarschot tel. 016 56 66 57 (tijdens kantooruren), e-mail: brandweerpost.aarschot@hvzoost.be (voor de overige deelgemeenten).

Op de website van de hulpverleningszone kan u ook een formulier invullen.

Hou er wel rekening mee dat de wespenverdelgers niet altijd onmiddellijk langskomen en dat, eens de verdelging heeft plaatsgevonden, de afsterving van de kolonie enige tijd kan duren.

Heeft u nog vragen? Ga dan eens een kijkje nemen op de website van de hulpverleningszone.

Ben je in nood, bel dan 112.

Kostprijs

De kostprijs voor het verdelgen van wespennesten bedraagt € 65,82. 

Dit bedrag werd vastgelegd in het zonaal retributiereglement en is een tegemoetkoming in de kosten van het personeel, materieel en verdelgingsmiddel.

Voor wie

Iedereen.

Contact

Contact

Milieu

Nu gesloten
Adres
Kruisstraat 2 , 3390 Tielt-Winge
Tel.
016 63 95 58
milieu@tielt-winge.be

Openingsuren

Vandaag
open van 09:00 tot 12:00