Autodelen

Autodelen is een systeem waarbij personen gezamenlijk van een auto of wagenpark gebruik maken. Het verschilt van traditioneel autohuren doordat het huren van auto's voor een korte termijn (bijvoorbeeld per uur) mogelijk maakt.

De gemeente Tielt-Winge stelt een 100% elektrische wagen (Renault ZOE) ter beschikking in samenwerking met Group Pashuysen Share. De wagen heeft een vaste standplaats op de parking van zaal 't Jongensschool (Blerebergstraat 4) en kan gereserveerd worden via de gratis smartphone-app share mobility of via de website

De voordelen van autodelen

  • Duurzaam: autodelen vermindert de impact op het milieu, aangezien elke deelwagen tot 10 personenwagens kan vervangen.
  • Gemakkelijk: de kopzorgen over uw auto zijn verleden tijd. U moet u niets meer aantrekken van administratie en onderhoud.
  • Voordelig: u betaalt enkel wanneer u de auto gebruikt. Wilt u weten hoeveel u kan besparen, bereken het via www.savewithcarsharing.be.  

Meer weten

Op www.autodelen.net vindt u het overzicht van alle autodeelaanbieders, de verschillende voordelen en een kaartje met het aanbod in uw buurt. 

Met steun van de provincie Vlaams-Brabant en autodelen.net werd het autodeelplan opgesteld.

Voorwaarden

  • Ten minste 6 maanden houder zijn van een geldig rijbewijs dat erkend wordt door de 28 landen van de Europese Unie, Zwitserland, Noorwegen, IJsland en Liechtenstein.
  • Een account hebben aangemaakt via de website of de smartphone-app dat werd geëvalueerd en goedgekeurd. 
  • Niet veroordeeld zijn voor dronkenschap, autorijden onder invloed van alcohol of drugs in de twee jaar voorafgaand aan de datum van toetreding tot de autodeeldienst.

Procedure

  1. Download de SHARE MOBILITY APP (Android of iPhone). Neem uw e-ID, rijbewijs, kredietkaart en bankkaartlezer bij de hand en maak een account aan.
  2. Kies het gewenste tijdstip, selecteer een beschikbaar voertuig en bevestig uw keuze.
  3. Klaar voor vertrek. Ontgrendel de deuren via de app en volg de richtlijnen. Beoordeel de netheid en staat van het voertuig en u bent klaar om te vertrekken.
  4. Parkeer het voertuig terug op de plaats waar u het heeft opgepikt en volg opnieuw de richtlijnen in de app.

Wat meebrengen

De smartphone-app share mobility.

Kostprijs

De gebruiker betaalt 4 euro per uur en 0,19 euro per extra kilometer. Indien men de auto 24 uur gebruikt, dan betaalt men 29 euro en 0,19 euro per kilometer.

Voor wie

Iedere persoon die de elektrische deelwagen wenst te gebruiken, mits de voorwaarden gevolgd worden.

Contact

Contact

Milieu

Nu gesloten
Adres
Kruisstraat 2 , 3390 Tielt-Winge
Tel.
016 63 95 37
milieu@tielt-winge.be

Openingsuren

Vandaag
op afspraak 09:00 tot 12:00 14:00 tot 19:00
Morgen
op afspraak 09:00 tot 12:00 14:00 tot 17:00