Ga voor een samenlevingsdienst!

Gepubliceerd opwoensdag 24 nov 2021 om 09:47
Ben je tussen de 18 en de 25, wil je bijleren en ondertussen iets nuttigs doen voor onze maatschappij?

Een Samenlevingsdienst, wat is dat? 

De Samenlevingsdienst biedt je de kans je gedurende zes maanden voltijds te engageren binnen een maatschappelijk project (natuur, welzijn, cultuur of sport). Daarnaast krijg je verscheidene vormingen in groep (EHBO-certificaat van het Rode Kruis, ecologisch consumeren, communicatie, interculturaliteit en vele andere) en neem je deel aan groepsprojecten met andere jongeren. Het hele jaar staat de Samenlevingsdienst open voor alle jongeren tussen 18 en 25, zonder uitzondering en ongeacht je opleidingsniveau, je vorming of je ervaring.

Je kan bijvoorbeeld evenementen organiseren in een cultureel centrum, een videoreportage maken, kleinschalige landbouw ontdekken, activiteiten leiden in een opvangcentrum voor asielzoekers, in een rusthuis of in een educatieve boerderij.  Het is een geweldige kans om ervaring op te doen, mensen te ontmoeten, bij te leren en jezelf te vormen, terwijl je je engageert voor een spannend project!

Jij krijgt hiervoor een vrijwilligersvergoeding (rond de 10 euro per dag), wij nemen al je onkosten voor onze rekening en zorgen ervoor dat je verzekerd bent. 

Ontdek nog meer info en voorbeelden van andere Samenlevingsdiensten of op onze website: infosessie.samenlevingsdienst.be of bel naar tel. 016 19 75 50

Jullie zijn een vzw of een dynamische overheidsdienst in Vlaanderen?

Wil je binnen je organisatie ook jongeren de kans geven om een Samenlevingsdienst te doen? Gedurende 6 maanden en 28u per week?

Een jongere een Samenlevingsdienst laten doen betekent hem of haar de kans geven zich nuttig te maken en zorgt tegelijkertijd voor een nieuwe dynamische boost voor jullie activiteiten.

Een echte win-win situatie!

Contacteer Jeroen Weckhuysen, ons aanspreekpunt voor Vlaanderen

jeroen.weckhuysen@samenlevingsdienst.be

De gemeente Tielt-Winge zet haar schouders onder het Platform voor de Samenlevingsdienst en biedt ondersteuning om het project te promoten bij jongeren en organisaties binnen de gemeente.