Werken Diestsesteenweg N2

Gepubliceerd opmaandag 3 jun 2024 om 11:18

Vanaf 16 oktober 2023 tot eind 2025 werken het Agentschap Wegen en Verkeer, Aquafin, Fluvius, de gemeente Bekkevoort en de gemeente Tielt-Winge op de Staatsbaan en Diestsesteenweg (N2) in Bekkevoort en Tielt-Winge. De weg wordt over een afstand van 4,2 kilometer en in verschillende fases vernieuwd.

Verkeer richting Leuven vanaf 3 juni over afgewerkte rijweghelft

In zone 1 (Blerebergstraat tot Oude Tiensebaan) is het wegdek tussen de Blerebergstraat en huisnummer 43 op de Diestsesteenweg klaar. Vanaf maandag 3 juni zal het verkeer vlak voor de Horenweg van kant wisselen en over de afgewerkte rijweghelft verder richting Leuven kunnen rijden. De Horenweg kan op die manier ook terug open voor bussen van De Lijn.  
    
Volgens de huidige planning starten volgende week de voorbereidende opbraakwerken aan de overkant van de steenweg.   

Rioleringswerken aan de gang in zone 2

In zone 2, tussen de Oude Tiensebaan en Schillekensberg, lopen de rioleringswerken volgens plan. In juni zal de aannemer zich voornamelijk focussen op het maken van de huisaansluitingen op de nieuwe rioleringsbuizen. Het nieuwe, gescheiden rioleringsstelsel zorgt na afloop van de werken voor een aparte afvoer van regen- en afvalwater.

Vragen? Mail naar bereikbaar-vlbr@wegenenverkeer.be.      

Rij niet tegen de richting in
We stellen vast dat het ingestelde enkelrichtingsverkeer langs de werfzone niet altijd gevolgd wordt en dat er vaak tegen de richting in wordt gereden op de steenweg. Bescherm jezelf en anderen en volg de aangeduide rijrichtingen: tussen de Oude Tiensebaan en de Blerebergstraat kan je enkel richting Leuven rijden, tussen de Oude Tiensebaan en de Robbesrodestraat kan je enkel richting Diest rijden.

Blijf op de hoogte van het verloop van de werken en eventuele wijzigingen: schrijf je in voor de nieuwsbrief via www.wegenenverkeer.be/tielt-winge