Warm hart voor Oekraïne? Buddy's en fietsen gezocht

Gepubliceerd opwoensdag 6 apr 2022 om 10:48

Buddy's

Het lokaal bestuur zoekt buddy's voor Oekraïense vluchtelingen die in Tielt-Winge worden opgevangen. Dit houdt in dat je mensen na hun aankomst ondersteunt en begeleidt bij taken zoals inschrijving in de gemeente, scholen en mutualiteit, huishoudelijke taken en hen wegwijs maakt door praktische info te bieden.

Daarnaast kan je hen helpen integreren en een sociaal netwerk uit te bouwen door bijvoorbeeld Nederlands te oefenen of samen een activiteit te doen (wandelen, iets gaan drinken, gezelschapsspel spelen).

Jouw profiel:

  • je vindt andere culturen een verrijking
  • je bent sociaal en spreekt vlot Nederlands
  • kennis van Engels of Oekraïens is een pluspunt
  • je hebt geduld, gaat mee op weg
  • je kan je engageren

De taken en het aantal uren/dagen waartoe je je engageert, worden in overleg afgestemd en zijn afhankelijk van de hulpvraag en behoeftes van de vluchteling én van jouw mogelijkheden en wensen.

Interesse en/of meer info? Lees de volledige vrijwilligersvacature of neem contact op met de sociale dienst.

Fietsen

Wij zoeken ook fietsen voor de opgevangen Oekraïners zodat ze zich makkelijker kunnen verplaatsen naar de winkel, school enzovoort. Heb jij nog een ongebruikte tweewieler staan? Neem dan even contact met ons op en breng daarna de fiets binnen.

Momenteel zijn we specifiek op zoek naar een driewieler voor volwassenen maar alle andere soorten fietsen zijn ook welkom.

Contactpersoon:

Evi Vandenreyken,

evi.vandenreyken@tielt-winge.be

tel. 016 63 40 08.