Voorontwerp renovatie oud gemeentehuis Houwaart goedgekeurd

Gepubliceerd opvrijdag 7 apr 2023 om 10:33

Het college van burgemeester en schepenen gaf vorige week de definitieve goedkeuring aan het voorontwerp voor de renovatie van het oud gemeentehuis te Houwaart, waar de buitenschoolse kinderopvang en de scouts opnieuw onderdak zullen krijgen.

De buitengevel krijgt een nieuwe look aangemeten, waarbij de karakteristieken van het gebouw bewaard zullen blijven. Er wordt een moderne schakel gecreƫerd tussen het hoofdgebouw en de achterliggende vroegere jongensschool, waar de hoofdingang van de IBO zich zal bevinden.

In het deel voor de IBO zal met split-levels gewerkt worden, waardoor de kinderbegeleidsters vanuit elke hoek een goed overzicht kunnen bewaren.

De scoutslokalen zullen opgewaardeerd worden en aan alle basiseisen voldoen.

Ook aan de energieprestaties van het gebouw wordt de nodige aandacht geschonken. Zo zal het buitenschrijnwerk en het dak vernieuwd worden, de nodige isolatie wordt voorzien en de technische installaties worden vervangen.

Tot slot wordt de buitenruimte onder handen genomen, waarbij een nieuwe luifel voor voldoende schaduw en meer groen voor een aangename buitenomgeving zal zorgen.

Het dossier wordt nu verder voorbereid voor aanvraag van de omgevingsvergunning.