Vernieuwing van Staatsbaan/Diestsesteenweg (N2) - start werken in zone 2 op 15 april 2024

Gepubliceerd opdinsdag 26 mrt 2024 om 18:55

Vanaf maandag 15 april 2024, vlak na de Paasvakantie, breidt de werfzone uit. Er wordt gewerkt op de Staatsbaan tussen het kruispunt met de Oude Tiensebaan en het kruispunt met de Robbesrodestraat en Schillekensberg. Net zoals op grondgebied Tielt-Winge komen er gescheiden fietspaden en nieuwe riolering. De volledige rijweg wordt opgebroken en nadien terug in asfalt opgebouwd. Er wordt gestart aan de kant van de weg met de oneven huisnummers. 

Verkeer op de gewestweg in de richting Bekkevoort/Diest blijft mogelijk in zone 2 tussen de Oude Tiensebaan en de Robbesrodestraat. Verkeer richting Leuven volgt vanaf 15 april een omleiding via Schillekensberg, de Oude Leuvensebaan en de Oude Tiensebaan om vanaf daar terug op de steenweg richting Leuven te kunnen rijden. Op de website van wegenenverkeer.be staat een duidelijk overzicht van de omleidingsroute. Binnen de werfzone geldt een snelheidsbeperking van 30 km/u.


Bussen van De Lijn richting Leuven
volgen de nieuwe omleiding, waardoor er één halte tijdelijk verplaatst wordt. We raden u aan om de app of de routeplanner van De Lijn te gebruiken voor de meest actuele reisinformatie. Bellen kan ook via 070 220 200 (€0,30/minuut).


Ondertussen in zone 1: uitbreken betonnen rijweg 
In zone 1 tussen de Blerebergstraat en de Oude Tiensebaan gaan de werken ook gewoon verder. Hier startte de aannemer op 26 maart 2024 met de opbraak van de bestaande betonnen rijweg en het aanbrengen van de nieuwe asfaltverharding. Aangelanden kunnen een tijdje hun inrit moeilijk tot niet bereiken. De rechtstreeks betrokkenen zijn al persoonlijk geïnformeerd door een brief van de aannemer.     


Sinds 16 oktober 2023 tot eind 2025 werken het Agentschap Wegen en Verkeer, Aquafin, Fluvius, de gemeente Bekkevoort en de gemeente Tielt-Winge op de Staatsbaan en Diestsesteenweg (N2) in Bekkevoort en Tielt-Winge. De weg wordt over een afstand van 4,2 kilometer en in verschillende fases vernieuwd.

Blijf op de hoogte via www.wegenenverkeer.be/tielt-winge