Vernieuwing Staatsbaan/Diestsesteenweg (N2) start op 16 oktober 2023

Gepubliceerd opwoensdag 11 okt 2023 om 16:30

Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start op 16 oktober 2023 met grote werken op de N2: Diestsesteenweg (Tielt-Winge) en Staatsbaan (Bekkevoort).

Uitgebreide info op website AWV

De weg wordt vernieuwd tussen de Blerebergstraat in Tielt-Winge en de Robbesrodestraat in Bekkevoort over een afstand van 4,2 km. De werken zijn ingrijpend en complex. Hinder is hierbij onvermijdelijk. Er wordt gewerkt in twee zones.

 • Gescheiden rioleringsstelsel, nieuwe indeling rijweg en bredere fietspaden
 • Over de ganse afstand wordt de riolering volledig vernieuwd en de fietspaden worden verbreed.
 • Van de Blerebergstraat tot de Oude Tiensebaan (verkeerslichten) wordt de betonnen rijweg versmald en wordt een grondige onderhoudsbeurt uitgevoerd.
 • Vanaf de Oude Tiensebaan tot aan de Robbesrodestraat wordt de volledige rijweg vervangen door een nieuwe rijweg in asfalt.
 • Waar het kan, komt er een groenvak tussen fietsers en auto's. Er worden negen bushaltes vernieuwd.

Informatievideo over de werken

Tijdens de infomarkt over de N2 werd een video afgespeeld met informatie over de werken, de hinder, de omleidingen en de bereikbaarheid van uw woning of handelszaak in de werfzone.

Omleiding

Zone 1 tussen Blerebergstraat en Oude Tiensebaan 

 • Verkeer richting Leuven blijft mogelijk langs de werfzone
 • Verkeer richting Diest volgt vanaf het kruispunt met Blerebergstraat een omleiding via Statiestraat, Halensebaan, Heiblokstraat, Driesstraat en Oude Tiensebaan (tot einde vernieuwing fietspaden op Oude Tiensebaan via Robbesrodestraat i.p.v. Oude Tiensebaan.

Zone 2 tussen Oude Tiensebaan en Robbesrodestraat 

 • Vanaf +/- voorjaar 2024
 • Verkeer richting Diest blijft mogelijk langs de werfzone
 • Verkeer richting Leuven volgt aan het kruispunt met Robbesrodestraat een omleiding via Schillekensberg, Oude Leuvensebaan en Oude Tiensebaan

Samen met AWV, politie, aannemer Colas en de lokale besturen van Tielt-Winge en Bekkevoort is een omleiding uitgestippeld. Deze omleiding is gebaseerd op de veiligheid voor de zwakke weggebruiker en op het verhinderen van sluipverkeer. Binnen de werfzone geldt een snelheidsbeperking van 30 km/u.

De ingrijpende, maar noodzakelijke werken zullen hinder veroorzaken. We hopen op ieders begrip.

 • Voetgangers kunnen langs de werken wandelen.
 • Fietsers volgen in beide richtingen een omleiding aan de noordkant van de gewestweg via de Oude Leuvensebaan en de Heuvelstraat. Deze omleiding blijft hetzelfde tot het einde van de werken.
 • Openbaar vervoer volgt een omleiding.
  Buslijnen 370 en 552 volgen alternatieve routes. Kijk op delijn.be/routeplanner of de app van De Lijn voor actuele informatie.
  De bus rijdt opnieuw over de Blerebergstraat.
  ! De bus rijdt gedurende de werken anders richting Leuven dan richting Diest doorheen onze gemeente; de halte om op te stappen 's ochtends kan dus verschillen met de halte om af te stappen 's avonds. Het centrum van Tielt wordt zo maximaal bediend, echter tweerichtingsverkeer op de achterheuvel bleek niet voldoende veilig en mogelijk voor de lijnbussen. Concreet rijdt lijn 370 via de Blereberg – gemeentehuis – Kruisstraat – Heuvelstraat – Achterheuvel richting Bekkevoort.  In de richting van Leuven rijdt deze over de Diestsesteenweg, en komt deze NIET via Horenweg, NIET via Heuvelstraat, NIET via gemeentehuis en NIET via Blerebergstraat.  Reizigers vanuit Diest kunnen wel tot aan de stelplaats komen, en van daar de 390 richting Aarschot nemen.  Deze rijdt dan over de Blerebergstraat richting gemeentehuis.

Planning

Vanaf midden oktober 2023 zal de Blerebergstraat in Tielt-Winge weer opengesteld zijn voor doorgaand verkeer, de werken zijn hier afgerond.
Aansluitend starten de werken op de N2 op 16 oktober 2023 en duren ze tot eind 2025. Deze planning is weersafhankelijk.

Meer info

Neem contact op met de bereikbaarheidsadviseur van AWV via bereikbaar-vlbr@wegenenverkeer.be
Blijf op de hoogte via wegenenverkeer.be/tielt-winge. U kan zich ook inschrijven op een digitale nieuwsbrief van AWV over deze werken.

Video