Vernieuwing Staatsbaan/Diestsesteenweg (N2)

Gepubliceerd opmaandag 25 sep 2023 om 11:15

Midden oktober 2023 start Wegen en Verkeer (AWV) met een grondige vernieuwing van de Diestsesteenweg/Staatsbaan (N2) in Tielt-Winge en Bekkevoort.

Om rechtstreeks betrokkenen te informeren over de principes van de werken en de daarbij horende hinder en omleidingen, organiseerde AWV op woensdagavond 20 september 2023 samen met de betrokken partners Aquafin en Fluvius en in aanwezigheid van de lokale besturen van  Tielt-Winge en Bekkevoort een infomarkt. Een 80-tal omwonenden en handelaars uit de toekomstige werfzone kwamen een kijkje nemen.

Info over hinder, omleidingen en bereikbaarheid binnen de werfzone

Bezoekers werden verwelkomd met een algemene animatievideo die de basisprincipes rond de uitvoering van de werken en te verwachten hinder schetste. Verschillende infopanelen (nu te bekijken in het gemeentehuis van Bekkevoort) gingen daarnaast dieper in op een aantal specifieke aspecten van de werken zoals de bereikbaarheid binnen de werfzone en de te volgen omleidingen. Het voltallige projectteam was ook aanwezig om vragen te beantwoorden en bezorgdheden weg te nemen.

Veiligere fietspaden 

De Staatsbaan/Diestsesteenweg (N2) is vandaag een brede gewestweg met drie rijstroken en een verouderd rioleringsstelsel. Wegen en Verkeer, Fluvius en Aquafin starten volgens de huidige planning vanaf 16 oktober 2023 met verschillende ingrepen over een afstand van 4,2 kilometer tussen de Blerebergstraat in Tielt-Winge en de Robbesrodestraat in Bekkevoort. Er komt een gescheiden riolering waarbij huishoudelijk afvalwater en regenwater apart worden afgevoerd. De overbodige middenstrook verdwijnt en het aantal rijstroken wordt teruggebracht naar twee, één in elke rijrichting, om ruimte te creëren voor bredere en veiligere fietspaden. Als de werken vlot verlopen, kan er vanaf eind 2025 over een vernieuwde gewestweg worden gereden.

Midden oktober 2023 starten de riolerings- en wegeniswerken.

De aannemer start aan de noordkant van de weg ter hoogte van de Blerebergstraat, en schuift verder op richting het centrum van Bekkevoort.

  • De omleiding richting Diest wordt voorzien via de Statiestraat, Halensebaan, Driesstraat en de Oude Tiensebaan.
  • Voor fietsers wordt een omleiding voorzien via de Blerebergstraat en Heuvelstraat.

De komende weken wordt er een algemene bewonersbrief verspreid op het volledige grondgebied van zowel Tielt-Winge als Bekkevoort met meer duiding over de te volgen omleidingen tijdens de werken.

Meer info of inschrijven voor de digitale nieuwsbrief (voor updates) kan op de website van AWV.