Vacature: Kinderbegeleidsters zijn onmisbaar!

Gepubliceerd opdonderdag 25 jan 2024 om 15:18

Kinderen zien groeien en ontdekken. De manier waarop kinderen elkaar benaderen, samen spelen of een uitdaging aangaan: het is leuk om aan de zijlijn te staan kijken hoe kinderen dit proces doorlopen. Soms hebben ze wat ondersteuning nodig of ontdekken ze het helemaal zelf.

Waarom werken met kinderen?

Wat leuk is aan het werken met kinderen in de kinderopvang is dat je kinderen kan zien opgroeien tot echte mensen. Samen met de ouders sta jij centraal in het leven van het kind en mag je ze ook dingen leren waar ze hun hele leven profijt van hebben. Je bent de hele dag bezig met het kind.

Wat is er zo leuk aan een kind?

Kinderen zorgen voor sfeer en leven in huis, er is altijd ambiance. Natuurlijk krijgen ze wel eens ruzie, maar ze kunnen geen moment zonder elkaar. Kinderen zijn steeds positief en geven je een goed gevoel.

Waarom met baby’s werken?

Een jonge baby maakt een enorme ontwikkeling. Niet alleen motorisch en fysiologisch, maar ook sociaal- emotioneel. Een baby gaat vanaf dag één hechtings- en vertrouwensrelaties aan. Hechting met de ouders, vertrouwensrelaties met andere personen om zich heen.

Hoe is het om te werken in de kinderopvang?

Werken in de kinderopvang is uitdagend werk, waarbij je het beste uit jezelf én de kinderen wil halen. Als medewerker in de kinderopvang ben je dagelijks bezig met de ontwikkeling van kinderen. Je ziet ze opgroeien én openbloeien. Een leuke en verantwoordelijke job dus. Je vult zelf je dag in met activiteiten voor de kinderen. Je kan buiten spelen met de kinderen.

Welk diploma heb je nodig om in de kinderopvang te werken?

Jouw werkgever vraagt een diploma als kinderbegeleider of wenst dat je een diploma behaalt. Je volgt naast de modules voor baby's en peuters en schoolkinderen, ook de algemeen vormende vakken uit de opleiding 'begeleider in de kinderopvang'. Je behaalt het diploma 'begeleider in de kinderopvang'.

Wat is een babygroep?

In een babygroep worden kinderen opgevangen in de leeftijd van ongeveer 3 maanden tot ongeveer 18 maanden. De babygroepen worden geleid door gekwalificeerde medewerkers, die meerdere dagen in de week in een vaste groep werken.

Waarom werken met peuters ?

Peuters zijn leuk én creatief. Niet alleen worden ze beter in knutselen, tekenen en knippen en plakken. Ze kunnen ook heel goed oplossingen bedenken en creatief zijn in hun speelgedrag.

Wat zijn de belangrijkste competenties?

Communicatieve vaardigheden. Naast de kinderen heb je ook veel contact met ouders en collega's.
Creativiteit, knutselen, spelletjes spelen, dansen, toneelspelen, de natuur in.
Inlevingsvermogen, organisatietalent, samenwerken in team, flexibiliteit, zelfstandigheid, logisch denken, betrokkenheid, verantwoordelijkheid.

Zin om ons team te versterken?

Wij zoeken kinderbegeleidsters (m/v/x) voor onze groepsopvang Elfenhuisje.
Interesse? Spring eens binnen in het Elfenhuisje en contacteer onze personeelsdienst.