Toekomst IBO en Scouts Houwaart

Gepubliceerd opwoensdag 23 mrt 2022 om 14:49

De werkgroep rond de verbetering van huisvesting voor IBO en Scouts te Houwaart, gaf gisteren principieel groen licht voor de voorstellen van de politieke meerderheid.

In tegenstelling tot de eerdere piste waarbij er gedacht werd aan een nieuwbouw, is er nu beslist om over te gaan tot een grondige renovatie van de site rond het Oud Gemeentehuis van Houwaart.  De IBO-diensten zullen dan gehuisvest worden in het Oud Gemeentehuis en de eerste ruimte van de aanliggende vroegere school. De Scouts van Houwaart zullen hun intrek kunnen nemen in de twee achterste delen van de vroegere school.
De 'koer' en het aftandse afdak zullen ook omgevormd worden tot een interessante buitenruimte waar zowel IBO, Scouts als alle inwoners van Houwaart gebruik van kunnen maken.
 
De grondige renovatie zal sowieso een vernieuwing van het buitenschrijnwerk omvatten, alsook een verbetering van de energetische waarden van het gebouw. De verouderde technische installaties zullen vervangen worden, maar ook structurele aanpassingen in functie van de noden van de IBO worden uitgevoerd. Zowel IBO als Scouts maken de komende weken hun huiswerk en kijken na wat er volgens hen dient te worden aangepast, om een functionele huisvesting te kunnen garanderen. Tegen begin mei willen we ook een stappenplan uitwerken, zodat we een timing kunnen meegeven.
 
Tijdens de renovatiewerken dient er uiteraard een tijdelijke huisvesting te worden gevonden. Vanuit de school kregen we al de toezegging dat er tijdelijk in hun lokalen in opvang kan worden voorzien. Niet de ideale situatie uiteraard, maar met zicht op beterschap is dat een laatste noodzakelijk kwaad.
 
De werkgroepleden waren alvast heel enthousiast dat de kogel door de kerk is, en dat ze plannen kunnen maken voor een betere toekomst voor de kinderen en jeugd in Houwaart.