Naar inhoud

opstarten handelszaak

Het opstarten van een handelszaak is een vrij complexe aangelegenheid die niet in 3 stappen te omschrijven valt. Op de website van de www.ondernemen.vlaanderen.be onder de rubriek "starten" vinden ondernemers alle informatie die nodig is om een zaak op te starten.

 

Na deze informatie te hebben doorgenomen, maken startende ondernemers best een afspraak met een erkend ondernemersloket. Bij deze ondernemerslokketten kunnen ondernemers terecht voor al hun administratieve verplichtingen zoals inschrijving in het handelsregister, BTW-registratie, aansluiting bij een sociaal verzekeringsfonds en zo meer.


Het starten van een horecazaak is een specifieke materie. De uitbater moet namelijk in het bezit zijn van een aantal vergunningen voor ze hun zaak kunnen opstarten.


Om de administratieve verplichtingen van beginnende en gevestigde zelfstandige ondernemers te vereenvoudigen, werden een Kruispuntbank Ondernemingen en ondernemingsloketten opgericht.

Deze ondernemingsloketten staan onder andere in voor de inschrijving van natuurlijke personen, rechtspersonen of verenigingen die in België:
• hetzij als handelsonderneming opereren;
• hetzij als werkgever onderworpen zijn aan de sociale zekerheid;
• hetzij BTW-plichtig zijn;
• hetzij als zelfstandigen een intellectueel of vrij beroep uitoefenen of aan dienstverlening doen.

 

Voor uitgebreide informatie en de volledige lijst van alle erkende ondernemingsloketten (mét links) surf je best naar http://mineco.fgov.be, doorklikken naar ondernemen  en daarna naar ondernemingsloketten.

Trefwoorden

Praktisch

socio-economie

Gemeentehuis
Kruisstraat 2
3390-Tielt-Wingetel. 016 63 95 32
e-mail e-mail

Openingstijden

Elke werkdag van 9 tot 12 uur.
Dinsdag ook van 14 tot 19 uur.
Woensdag ook van 14 tot 17 uur.

Collectieve sluitingsdagen

Meer info