Naar inhoud

milieuverantwoord productgebruik

Allerlei producten zijn zeer schadelijk voor het milieu. Denken we even aan pesticiden en spuitbussen. Daarom kan je best even nadenken over de impact van het product alvorens het aan te kopen. Is er geen milieuvriendelijker product op de markt. En daarom hoeft dat niet meer te kosten. Het tegendeel is vaak waar!

Er zijn tegenwoordig meerdere milieuverantwoorde alternatieven voor bestaande producten.  Zo kan men beter gerecycleerde kunststoffen gebruiken in plaats van nieuwe, of biologische producten consumeren, in plaats van producten die gekweekt worden met sproeistoffen. Ook bij de aanschaf van hout, papier of producten gemaakt van hout zijn er vaak milieuverantwoorde alternatieven. Je kan ze herkennen aan de labels zoals FSC en PEFC. Als je producten met deze labels aanschaft, dan mag je gerust zijn dat het hout dat hiervoor gebruikt werd gecontroleerd is vanaf de bron en niet illegaal verkregen is uit een of ander tropisch bos.

Ook in de bouw zijn er meerdere producten die een milieuvriendelijk alternatief hebben. Zo zijn er milieuverantwoorde verven en vernissen, zoals natuurverven, die geen gebruik maken van schadelijke kleurstoffen.

Er zijn dus meerdere valabele milieuverantwoorde alternatieven voor verschillende toepassingen.

Hieronder vind je ook nog enkele handige tips rond milieuverantwoord productgebruik.

Trefwoorden

Praktisch

omgeving - milieu

Gemeentehuis
Kruisstraat 2
3390 Tielt-Wingetel. 016 63 95 40
e-mail e-mail

Openingstijden

Elke werkdag van 9 tot 12 uur.
Dinsdag ook van 14 tot 19 uur.
Woensdag ook van 14 tot 17 uur.

Collectieve sluitingsdagen

Meer info