Naar inhoud

wegwijs op het digitaal platform

We hebben een aantal navigatiehulpmiddelen voorzien zodat je vlot je weg vindt doorheen onze website. Heb je echter toch niet gevonden wat je zocht? Stuur ons een berichtje met dit [formulier]. We pluizen het dan voor je uit.

Structuur
We gaan ervan uit dat je als bezoeker niet hoeft te weten welke organisatie (dienst, cel, afdeling, adviesraad, enzovoort) een bepaald product aanbiedt. Daarom hebben we onze dienstverlening functioneel en thematisch gestructureerd, namelijk in de rubrieken ‘leven’, ‘werken’, ‘bezoeken’ en ‘bestuur’.
Naast elk product vind je dan de contactgegevens van de organisatie die het product aanbiedt. Bovendien vind je in het vakje ‘Relevante info’ de onderwerpen die met dat product verwant zijn.

Zoeken
We hebben veel aandacht besteed aan de zoekfuncties. Je kan een trefwoord kiezen of zelf een zoekwoord opgeven. Je kan ook zoeken in de inhoud van bijlagen. Dat is handig wanneer je bijvoorbeeld in verslagen van vergaderingen wil zoeken.

Sitemap
De sitemap geeft je in één oogopslag een overzicht van de inhoud en de structuur van de site.

Menu
De site biedt twee menu’s. Bovenaan vind je het functionele menu met links naar de zoekfunctie, de sitemap, het e-loket en enkele belangrijke onderdelen uit de inhoud. Ben je de weg kwijt? Vanop elke pagina kan je met één klik weer naar de startpagina. Daarvoor staat de ‘home’-link telkens helemaal bovenaan.

Eens je een functioneel menu-item hebt aangeklikt geeft het menu aan de linkerzijde toegang tot relevante pagina’s.

Actueel
De meest actuele informatie geven we meteen op de startpagina. Nieuws van de gemeente verneem je meestal nog voor het in ons infoblad verschijnt. Een selectie van activiteiten die binnenkort gaan plaatsvinden staat ook op de startpagina. Wie dat wenst kan kort op de bal spelen en zich abonneren op een [rss-feed]. Deze optie voorzien we vanaf het najaar 2008.

Beheer
De communicatieambtenaar is de hoofdbeheerder van het digitale platform en coördineert het gemeentebestuur op weg naar een digitale overheid, met inbegrip van e-government en e-governance. E-government betekent het organiseren van een betere, snellere en volledigere dienstverlening door gebruikt te maken van de informatie- en communicatietechnologie om de bestaande processen te herdenken, vereenvoudigen en te digitaliseren. E-governance is het gebruik van informatica om de toegang tot openbare diensten en informatie te verbeteren. E-democratie situeert zich in de ruime context van e-governance.

Trefwoorden

Praktisch

Afdeling ondersteunende diensten
communicatie

Gemeentehuis
Kruisstraat 2
3390 Tielt-Wingetel. 016 63 95 28
fax 016 63 95 48
e-mail e-mail

Openingstijden

Elke werkdag van 9 tot 12 uur.
Dinsdag ook van 14 tot 19 uur.
Woensdag ook van 14 tot 17 uur.

Collectieve sluitingsdagen

Meer info