Naar inhoud
Recent nieuws

Minimale levering aardgas in de winter

aardgas
Voor mensen met een budgetmeter voor elektriciteit garandeert de minimale levering van 10 ampère een ononderbroken minimaal comfort. Die gewaarborgde levering is niet gratis maar laat een minimumverbruik toe. Via de aardgasbudgetmeter is dit soort minimale levering om technische redenen niet mogelijk. De Vlaamse regering riep daarom van 2010 een alternatieve financiële tussenkomst in het leven.
In de winter loopt het energieverbruik al gauw op. Soms wordt het zo koud dat u met wat u oplaadt op uw aardgasbudgetmeter uw woning onvoldoende warm krijgt. Het is dan ook mogelijk dat u zonder aardgas dreigt te vallen eens het verbruikskrediet volledig op is en er geen geld is voor een volgende oplaadbeurt. Dan kan het OCMW u in de winter een minimale levering aardgas toekennen.
Het OCMW kan van 1 december tot 1 maart elke twee weken een beperkt bedrag opladen op de aardgasbudgetmeter van mensen die onvoldoende geld hebben om hun woning te verwarmen.
Van zodra de nodige afspraken rond zijn, zorgt deze tussenkomst ervoor dat u uw woning kan blijven verwarmen.
Een tip: probeer ook buiten de winterperiode uw aardgasbudgetmeter op te laden. Zo kan u de kosten voor verwarming spreiden over het hele jaar.
Voor verdere vragen kan u zich steeds wenden tot de maatschappelijk werker van uw deelgemeente.
Datum van het bericht: woensdag 28 december 2011