Naar inhoud
Recent nieuws

Mondmaskerplicht op publieke evenementen en in gebouwen van het lokaal bestuur

mondmasker

In belang van de publieke veiligheid, op vraag van het publiek naar éénduidigheid en naar aanleiding van de stijgende coronacijfers en nieuwe coronamaatregelen, zal het dragen van mondmaskers op bevel van de burgemeester vanaf maandag 20 juli tot nader order, verplicht zijn voor iedereen vanaf 12 jaar bij publieke evenementen en in de gebouwen van het lokaal bestuur.

Het dragen van een mondmasker is verplicht bij:

- het bezoeken van publieke evenementen op het grondgebied Tielt-Winge, zoals (maar niet beperkt tot):

  • markten en rommelmarkten
  • kermissen
  • braderieën
  • jaarmarkten
  • sportwedstrijden (bv. wielerwedstrijden, voetbalwedstrijden)
  • optredens

- het betreden van de publiek toegankelijke ruimten van alle gebouwen/infrastructuur van gemeente en OCMW Tielt-Winge, zowel tijdens als buiten de openingsuren.

Wanneer het dragen van een masker of elk alternatief in stof niet mogelijk is omwille van medische redenen, mag een gelaatsscherm worden gebruikt.

     

Bij een consumptie ter plaatse (bv. in de cafetaria van de sporthal, aan een eetkraam, op een terras) gelden de vigerende coronamaatregelen voor de horeca. Meer info hierover vindt u op: www.info-coronavirus.be.

   

Personen die geen mondmasker dragen, worden niet toegelaten tot het gebouw, de infrastructuur en/of het publieke evenement.

Datum van het bericht: vrijdag 17 juli 2020