Naar inhoud
Recent nieuws

Wijziging openingsuren triageposten

Eerstelijnszone Demerland

Triageposten Aarschot en Diest sluiten tijdens het weekend

Gezien de sterke daling aan patiëntencontacten in het weekend heeft de Eerstelijnszone Demerland beslist om de coronatriageposten in Aarschot en Diest met onmiddellijke ingang te sluiten tijdens het weekend. Dit past ook binnen de recente nota van de Risk Management Group over de stapsgewijze afbouw van de triageposten.

Op vrijdag 20 maart 2020 openden de zes gemeenten van de Eerstelijnszone Demerland - Aarschot, Begijnendijk, Bekkevoort, Diest, Scherpenheuvel-Zichem en Tielt-Winge - een coronatriagepost in Aarschot en Diest om de dienst spoedgevallen in de ziekenhuizen te ontlasten.

Openingsuren op weekdagen
Op weekdagen verandert er voorlopig niets:
- de triagepost in Aarschot blijft open van 8 tot 16 uur

- de triagepost in Diest blijft open van 12 tot 20 uur.
Het centrale oproepnummer 016 24 27 50 blijft actief van 8 tot 20 uur.

Sluiting tijdens het weekend en op 1 mei
Bel je het centrale oproepnummer op zaterdag of zondag, dan word je voortaan doorgeschakeld naar de huisarts van wacht. Patiënten zullen altijd bij een huisarts terecht kunnen. Ook op vrijdag 1 mei, de Dag van de Arbeid, zijn de triageposten in Aarschot en Diest gesloten.

De Eerstelijnszone Demerland zal de situatie twee keer per week evalueren en zal dus kort op de bal spelen. Als blijkt dat de patiëntencontacten opnieuw toenemen, worden de openingsuren aangepast.

Datum van het bericht: vrijdag 24 april 2020