Naar inhoud
Recent nieuws

Gezocht: gemachtigde opzichters

Gemachtigde opzichter

Al wie minstens 18 jaar oud is: ouders, grootouders, leerkrachten, gepensioneerden,... kortom iedereen die over wat vrije tijd beschikt en zich vrijwillig wil inzetten voor de gemeenschap kan een gemachtigd opzichter worden. Na een theoretische en praktische opleiding word je door de burgemeester gemachtigd om kinderen, scholieren, gehandicapte of bejaarden in groep te laten oversteken.

 

Een gemachtigd opzichter is herkenbaar aan de driekleurige armband die de naam van de gemeente draagt en aan het stopbordje op steel.

Gemachtigde opzichters verhogen de verkeersveiligheid in de buurt van de school. Zij zijn een onmisbare schakel in het verkeersveiligheidsbeleid van de gemeente. Dus als jij ook wil bijdragen tot meer veiligheid in het verkeer, neem dan deel aan één van de geplande opleidingen en word gemachtigd opzichter. Door jouw bijdrage krijgen vele jonge fietsers en voetgangers een kans om veilig en zelfstandig naar school te gaan.

 

De provincie zorgt gratis voor het theoretische deel van de opleiding en de uitrusting (hesje, stopbord en driekleurige armband). Het praktische deel van de opleidingen wordt georganiseerd in samenwerking met de lokale politie.

 

Meer info bij PIVO via www.vlaamsbrabant.be/gemachtigdeopzichters of tel. 02 456 89 23. 

Datum van het bericht: dinsdag 16 juli 2019