Naar inhoud
Recent nieuws

Wandelkaart met handig boekje met info over 300 km wandelplezier

Wandelnetwerk Vlaams-Brabant

Het najaar is het ideale moment om al wandelend een mooi stukje van onze prachtige streek te ontdekken!

 

De Hagelandse Heuvels is een landelijk gebied, gelegen in de gemeenten Aarschot, Bekkevoort, Holsbeek, Kortenaken, Leuven, Lubbeek, Rotselaar en Tielt-Winge. Het wordt gekenmerkt door getuigenheuvels, de rivier “de Winge” met zijn watermolens en tal van bossen.

Uniek in deze streek is de ijzerzandsteen die mee aan de basis ligt van de vorming van de Hagelandse heuvels en die op te merken valt in de talrijke holle wegen en in 6 oude steengroeven. Wat het kunsthistorisch erfgoed betreft, spant het kasteel van Horst de kroon, maar er zijn ook tal van merkwaardige kerken, kapellen, pastorieën en molens.

 

In totaal bevat het netwerk 300 km aan wandeltrajecten met 230 knooppunten die recent werden vernieuwd. Stippel je eigen tocht uit en maak die zo lang je wil. In de bijhorende gids krijg je meer uitleg over de bezienswaardigheden op je weg.

De publicatie kost 9 euro en is verkrijgbaar bij de dienst toerisme in  Gemeenschapscentrum De Maere. En er zijn uiteraard ook nog andere wandelkaarten verkrijgbaar.

Datum van het bericht: dinsdag 27 november 2018