Nieuwe kattenvangkooien

Gepubliceerd opwoensdag 12 jun 2024 om 16:40

Door zwerfkatten te vangen en te steriliseren of casteren wil het lokaal bestuur vermijden dat de zwerfkattenpopulatie in onze gemeente toeneemt. Dit gebeurt in samenwerking met dierenasiel De Snorhaar van Scherpenheuvel-Zichem.

Wat zijn zwerfkatten?

Zwerfkatten zijn verwilderde katten die al geruime tijd buiten leven en geen menselijk contact gewoon zijn. Het kan gaan om katten die aan hun lot werden overgelaten en na verloop van tijd verwilderd zijn. Maar het kan ook gaan om nakomelingen van zwerfkatten die in het wild geboren werden en nooit met mensen hebben leren omgaan. Zij zijn mensenschuw en nauwelijks of zeer moeilijk te socialiseren.

Nieuwe kattenvangkooien

Sinds kort zijn er nieuwe vangkooien. Deze kooien zijn iets groter dan de vorige en het zijn doorloopkooien zonder haak. De katten hebben meer ruimte en kunnen zich niet snel ergens aan pijn doen. De kooien zijn vanaf nu ook voorzien van een identificatieplaatje, hiermee zijn ze niet alleen in regel met de jachtwet maar is het ook onmiddellijk duidelijk dat het een vangkooi van de gemeente is en wie er gecontacteerd kan worden wanneer er iets mee scheelt of wanneer er een kat in zit. Deze vangkooien zijn ook door inwoners uit te lenen om zwerfkatten bij hun thuis te vangen.

Meer info
www.tielt-winge.be/zwerfkattenproject