Lintjescampagne Think Pink

Gepubliceerd opdonderdag 14 sep 2023 om 09:41

De jaarlijkse roze lintjescampagne van Think Pink wil de aandacht vestigen op borstkankerpreventie, -detectie en -onderzoek.

Het roze lintje staat symbool voor hoop en solidariteit voor de miljoenen vrouwen (en mannen) die wereldwijd zijn getroffen door borstkanker. 

De statistieken liegen er niet om: borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen wereldwijd. Het vroegtijdig opsporen van de ziekte kan levens redden. Met de campagne wil Think Pink vrouwen ten eerste stimuleren om regelmatig zelfonderzoek te doen en screenings te ondergaan. Anderzijds biedt Think Pink ook steun aan vrouwen die met borstkanker worden geconfronteerd. Het delen van persoonlijke verhalen, het bieden van emotionele steun en het creƫren van een gemeenschap van overlevenden en supporters is een integraal onderdeel van deze campagne.

Hoe kan jij helpen?

Koop het roze lintje bij een deelnemende winkel of organisatie en speld het op. Ook bij het lokaal bestuur van Tielt-Winge kan je een lintje kopen (in het gemeentehuis, de bibliotheek, aan het secretariaat van gemeenschapscentrum De Maere en in het Lokaal Dienstencentrum Zonnedries). Zo sensibiliseer je mee over het belang van screening.

Dankzij jouw steun door de verkoop van de roze lintjes kan Think Pink zijn werk voortzetten om personen die getroffen zijn door borstkanker te ondersteunen. De opbrengst van deze campagne wordt volledig gedoneerd aan zorgprojecten voor lotgenoten.

De campagne loopt tot en met 31 oktober 2023.