KOERSbus komt naar Tielt-Winge

Gepubliceerd opvrijdag 11 jun 2021 om 10:25

KOERS, het Museum van de Wielersport in Roeselare, kocht een tweedehands bus en bouwde die om tot een wielermuseum op wielen. Naar aanleiding van het wereldkampioenschap wielrennen dat in september 2021 in Vlaanderen plaatsvindt, is de inrichting van de KOERSbus hier integraal op afgestemd.

Deze zomer trekken KOERSbus en bemanning er op uit voor een ‘Ronde van België’, op zoek naar het WK-verleden van ons land. Op 13 juli 2021 houdt KOERSbus ook halt in onze gemeente. De KOERSbus is gratis te bezoeken en zal van 15 tot 19 uur te vinden zijn aan FC Meensel-Kiezegem in de buurt van het standbeeld van Eddy Merckx. KOERSbus is voor een groot deel rolstoeltoegankelijk en er is ook een zoektocht voor kinderen in verwerkt.

KOERSbus brengt de geschiedenis van het WK, de (Belgische) wereldkampioenen en de Belgische WK-gaststeden aan de hand van opvallende collectiestukken (koersfietsen, truien, memorabilia), tekst en video. Heb je zelf WK-anekdotes (of zelfs memorabilia), laat dan zeker niet na om eens langs te komen. De KOERS(bus)medewerkers zijn benieuwd naar je verhaal!

www.KOERSmuseum.be/KOERSbus