Kinderacademie

Het kind wordt 1 uur per week ondergedompeld in de wondere wereld van de muziek. Muziek is een taal die bestaat uit verschillende bouwstenen die de kinderen tijdens deze lessen leren ontdekken op een speelse manier.

Het kind zingt samen met de juf en de andere kinderen allerlei liedjes, doet bewegingsspelletjes, maakt muziek met orff-instrumenten (kleine slagwerkinstrumenten), leert muzikale tegenstellingen zoals hoog, laag, snel, traag, luid, zacht, herkent en leert dit ook zelf gebruiken tijdens het muziek maken.

Ook enkele echte, 'grote' instrumenten  komen in de lessen aan bod zodat de leerlingen naar de tweede graad toe al weten welke instrumenten er bestaan en zij al kunnen aanvoelen welk instrument bij hen past. Leren spelen op een specifiek instrument in de kinderacademie kan nog niet, net zoals leren noten lezen. Dit doen zij in de 2de graad in het Muzieklab.

Voorwaarden

  • Om de lessen te kunnen volgen moet uw kind ingeschreven zijn en het inschrijvingsgeld moet betaald zijn.
  • Er is geen muzikale voorkennis nodig.

Procedure

Inschrijven doet u online via het inschrijvingsplatform en dit uiterlijk voor 30 september. U betaalt bij voorkeur online ook via het inschrijvingsplatform. Betalen kan ook via Bancontact (alleen op het secretariaat in Tienen).

 

Bedrag

Voor wie

Kinderen van 6 jaar en 7 jaar.

Contact

Contact

Deeltijds kunstonderwijs

Nu gesloten
Adres
Leuvensesteenweg 187 , 3390 Tielt-Winge Gemeenschapscentrum De Maere
Tel.
016 63 15 65
academie@tielt-winge.be
Website
https://art.tienen.be

Openingsuren

Vandaag
Gesloten
Morgen
Gesloten