Kinderacademie

De kinderen worden een uur per week ondergedompeld in de wondere wereld van de muziek. Muziek is een taal die bestaat uit verschillende bouwstenen die de kinderen tijdens deze lessen op een speelse manier leren ontdekken.

Samen met de juf zingen de kinderen allerlei liedjes, doen bewegingsspelletjes, maken muziek met orff-instrumenten (kleine slagwerkinstrumenten), leren muzikale tegenstellingen zoals hoog, laag, snel, traag, luid, zacht, en leren dit ook te herkennen en gebruiken tijdens het muziek maken.

Ook enkele echte, 'grote' instrumenten komen in de lessen aan bod zodat de leerlingen, in vooruitzicht naar de tweede graad, al weten welke instrumenten er bestaan en al kunnen aanvoelen welk instrument bij hen past. Een specifiek instrument leren spelen en noten leren lezen kan nog niet in de kinderacademie. Dit komt aan bod in de 2de graad (Muzieklab).

Voorwaarden

  • Om de lessen te kunnen volgen moet uw kind ingeschreven zijn en dient het inschrijvingsgeld betaald te zijn.
  • Er is geen muzikale voorkennis nodig.

Procedure

Inschrijven doet u online via het inschrijvingsplatform en dit uiterlijk voor 30 september. U betaalt bij voorkeur online ook via het inschrijvingsplatform. Betalen kan ook via Bancontact (alleen op het secretariaat in Tienen).

Kostprijs

Voor wie

Kinderen van 6 jaar en 7 jaar.

Contact

Adres
Leuvensesteenweg 187 , 3390 Tielt-Winge Gemeenschapscentrum De Maere
Tel.
016 63 15 65
muziekacademie@tienen.be
Website
https://art.tienen.be

Openingsuren

Vandaag
open van 11:00 tot 20:00
Morgen
Gesloten