Hulpplatform eerstelijnszone Demerland

Gepubliceerd opmaandag 27 feb 2023 om 08:58

Een eerstelijnszone is een netwerk van eerstelijnsaanbieders in een geografisch afgebakend gebied. Zij wisselen kennis en informatie met elkaar uit en stemmen de werking op elkaar af. Zij kijken ook naar de lokale zorg- en welzijnsnoden om de kwaliteit van de gezondheidszorg te verbeteren.

Tielt-Winge maakt samen met de gemeenten Aarschot, Begijnendijk, Bekkevoort, Diest en Scherpenheuvel-Zichem deel uit van Eerstelijnszone Demerland.

Zoek je voor jezelf of iemand anders professionele hulp? Ben je op zoek naar een collega om een cliënt/patiënt door te verwijzen? Op www.desocialekaart.be kan je zorgprofessionals opzoeken en gericht hulp zoeken per gemeente of per eerstelijnszone. Om het overzicht binnen onze eerstelijnszone te behouden, maakte ELZ Demerland aanvullend hierop een lokale sociale kaart van organisaties en verenigingen binnen onze regio. Op deze pagina kan je zoeken per doelgroep, thema of zorgvraag. Wij hopen om op deze manier burgers, naasten en zorgprofessionals te helpen bij de (soms moeilijke) zoektocht naar de gepaste hulpverlening. Want hulp zoeken of vragen doe je liefst niet alleen!

De lokale sociale kaart van ELZ Demerland vind je hier: www.eerstelijnszone.be/hulp-zoeken