Hoppinpunten in Tielt-Winge

Gepubliceerd opdinsdag 21 nov 2023 om 11:43

Hoppin is de nieuwe mobiliteitsvisie van de Vlaamse overheid. De overstap naar efficiënter, duurzamer en flexibeler openbaar vervoer maken we samen. Dit door vraag en aanbod beter op elkaar af te stemmen en de combimobiliteit te vergemakkelijken.

Combimobiliteit betekent dat je verschillende vervoermiddelen combineert om je bestemming te bereiken. Aan een Hoppinpunt worden deze vervoermiddelen zo veel mogelijk samengebracht. Zo stap je vlot over van het ene op het andere vervoersmiddel zoals de bus, fiets, (deel)auto, tram of trein en bereik je makkelijker je bestemming. 

In Tielt-Winge zijn er momenteel twee Hoppinpunten: eentje aan het gemeentehuis en eentje aan de Stelplaats. Aan beide punten vind je bushaltes, een (overdekte) fietsenstalling en parking. Aan het gemeentehuis zijn er ook oplaadpunten en is er een deelwagen beschikbaar.

Vanaf 6 december 2023 zal voor heel Vlaanderen ook de Hoppinapp beschikbaar zijn, een handige reisplanner om je route met de trein, tram, bus en /of flexbus te plannen.

Zoek een Hoppinpunt in jouw buurt.