Heraanleg kerkhof Houwaart

Gepubliceerd opvrijdag 10 feb 2023 om 09:53

Het kerkhof aan de kerk in Houwaart is nu eerder een grijze vlakte. Met een aantal kleine ingrepen wil het lokaal bestuur het kerkhof vergroenen en beter toegankelijk maken zodat het een mooie, serene plaats in het dorp wordt. 

Gezien er in de Sint-Denijskerk ook geen erediensten meer doorgaan, is het tijd om de omgeving rond de kerk aan te pakken en zo ruimte te geven aan de ontplooiing van nieuwe activiteiten.

De versleten betonplaten vooraan worden verwijderd en ook de muur, die nu een mistroostige indruk geeft, zal plaats maken voor meer groen. Rondom het kerkhof komt een haag en op verschillende plekken zullen er bomen en struiken aangeplant worden. Ook de oude asfalt zal vervangen worden door een mooie kasseiweg, er komt een dolomiet pad rondom het kerkhof en de planten aan het monument vooraan zullen aangepakt worden.

De werken staan gepland voor dit jaar en worden in eigen beheer uitgevoerd. Onze ploeg heeft met de heraanleg van de omgeving van de Roeselbergkapel al bewezen dit aan te kunnen. De uitvoer van de werken zal de nodige tijd in beslag nemen gezien de vele overige werkzaamheden die we te doen hebben, maar het resultaat zal zeker gezien mogen worden.