Grootkeuken van Tielt-Winge zet in op voedselveiligheid en kwaliteit

Gepubliceerd opvrijdag 31 jan 2025 om 11:00

Het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn (OCMW) van Tielt-Winge heeft een erkenning van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) om de grootkeuken te beheren. Deze erkenning brengt verplichtingen met zich mee om te voldoen aan de regelgeving op het vlak van voedselveiligheid en hygiëne.

Strikte naleving van veiligheidsvoorschriften

Om mogelijke risico's te minimaliseren, worden de voorschriften nauwgezet nageleefd. Alle medewerkers van de grootkeuken houden zich daarom aan werkafspraken. Dit omvat onder andere regels over arbeidskleding, schoonmaakprocedures in de grootkeuken, en het hygiënisch en veilig werken.

Samenwerking met IDEWE voor continue verbetering

Kwaliteitsvolle dienstverlening staat hoog in het vaandel. Om te voldoen aan de veranderende voorschriften, werkt de grootkeuken sinds mei 2016 samen met IDEWE. Binnen deze samenwerking voorzien zij onze grootkeuken van waardevolle tips, voeren regelmatige controles uit, verstrekken informatie over recente regelgeving en bieden opleidingen aan het personeel.

Een goed doordacht hygiënebeleid is immers van cruciaal belang als het gaat om levensmiddelen. Hierdoor kunnen onze medewerkers zich inzetten om lekkere en kwaliteitsvolle maaltijden te serveren aan de inwoners van Tielt-Winge.

Voor meer informatie, bezoek www.idewe.be (externe dienst voor preventie en bescherming op het werk).
Of spring eens binnen in ons sociaal restaurant '4 Sterrendries'.