Gezocht: Vrijwilligers voor het vaccinatiecentrum in Aarschot

Gepubliceerd opwoensdag 20 jan 2021 om 00:00

De stad Aarschot, gemeente Begijnendijk en gemeente Tielt-Winge zoeken helpende handen voor het vaccinatiecentrum in Aarschot. Wil jij je hulp aanbieden? Registreer je dan als vrijwilliger.

Aarschot, Begijnendijk, Bekkevoort, Diest, Scherpenheuvel-Zichem en Tielt-Winge maken samen deel uit van de Eerstelijnszone (ELZ) Demerland.

In onze ELZ worden twee vaccinatiecentra voorzien:

  • Stadsfeestzaal Aarschot voor de inwoners van Aarschot, Begijnendijk en Tielt-Winge.
  • Den Amer in Diest voor de inwoners van Bekkevoort, Diest en Scherpenheuvel-Zichem.

In samenwerking met ELZ Demerland en de lokale besturen werd al heel wat werk verricht voor het vaccinatiecentrum in Aarschot. De timing van de opstart is afhankelijk van de levering van de vaccins. In elk geval zal het vaccinatiecentrum in Aarschot in de startblokken staan als het zover is. Iedereen zal persoonlijk worden uitgenodigd voor een vaccinatie.

Oproep vrijwilligers
Per dag zouden we zo'n 1 200 vaccins toedienen in ons vaccinatiecentrum. Dat 7 dagen op 7, telkens van 8 tot 20 uur. Het aantal vaccins per dag kan indien nodig zelfs nog uitgebreid worden als we eventueel met meer dan 4 vaccinatielijnen zouden werken.

Om het vaccinatiecentrum op volle toeren te laten draaien, zijn er dus heel wat helpende handen nodig. We zoeken onthaalmedewerkers, stewards om toezicht te houden in de wachtzones en medewerkers voor het call-center om te informeren en afspraken te beheren.

Wil jij je hulp aanbieden? Registreer je dan als vrijwilliger via www.vaccinatiecentrum-aarschot.be met het wachtwoord demerland.