Gemeenschapsdienst en GLOW: Groeien en Leren Op de Werkvloer

Gepubliceerd opvrijdag 9 feb 2024 om 10:10

GLOW is een intensief activerend traject waarbij werkzoekenden met of zonder uitkering worden begeleid naar werk.

Competenties kan men opbouwen door werkplekleren, bijvoorbeeld een beroepsverkennende stage (BVS), een werkervaringsstage (WES) en/of een individuele beroepsopleiding (IBO).

Na één of meer stages start dan het echte werk: vacatures zoeken en (voorbereiden op) solliciteren. Wanneer nodig biedt Synkroon taalondersteuning op maat en concrete ondersteuning bij een arbeidsbeperking (fysiek en/of psycho-sociaal). Dit aanbod is kosteloos.


Langdurige werklozen hebben nood aan intensieve en persoonlijke begeleiding om terug hun weg naar de arbeidsmarkt te vinden. Onze gemeente engageerde zich daarom om drie werkplekken te creëren binnen het kader van gemeenschapsdiensten. De bedoeling is samen met de werkloze, de GLOW-partner (Groeien en Leren Op de Werkplek VDAB) en de mentor binnen het lokale bestuur te zoeken naar een geschikte plaats.

Het project ging eind 2023 van start. Tot op heden vond er nog geen opstart plaats. Aanmeldingen gebeuren via GLOW-partner Synkroon in onze regio. Meer informatie kan je, via onze trajectbegeleidster en mentor Evelien, verkrijgen via mail Evelien@sacha-hageland.be


Het project werd voor een bedrag van 7.396,84 euro financieel mogelijk gemaakt door ESF, Vlaanderen en de Europese Unie.