Enquête van Statbel meet de arbeidskrachten

Gepubliceerd opvrijdag 12 jan 2024 om 15:07

Interviewers van Statbel, het Belgische bureau voor de statistiek, komen binnenkort naar Tielt-Winge om geselecteerde huishoudens te bevragen.

Deze huishoudens werden geselecteerd uit het Rijksregister. Ze ontvangen een brief van Statbel met de contactgegevens van de toegewezen interviewer. Deze interviewer neemt met hen contact op om een datum voor het interview af te spreken. Deelname aan dit onderzoek is een verplichting op grond van een Koninklijk Besluit. Voor de geselecteerde huishoudens is de deelname een uitgelezen kans om bij te dragen tot een beter begrip van de arbeidskrachten in België.

De resultaten van de enquête, die volledig anoniem zijn, geven een overzicht van de Belgische arbeidsmarkt en bestrijken onder meer de werksituatie, de zoektocht naar werk, onderwijs en diploma’s. Statbel gebruikt deze gegevens om statistieken op te stellen op nationaal en regionaal niveau. Omdat de enquête ook in andere EU-lidstaten wordt georganiseerd worden ook vergelijkende Europese statistieken opgesteld.

Meer info: statbel.fgov.be