Diestsesteenweg (N2) vanaf 20 november twee weken afgesloten in Tielt-Winge

Gepubliceerd opwoensdag 15 nov 2023 om 15:58

Vanaf maandag 20 november wordt de Diestsesteenweg twee weken lang volledig afgesloten voor alle verkeer in de zone tussen de Blerebergstraat en de Horenweg. Sinds midden oktober vinden er werken plaats voor de heraanleg van de Diestsesteenweg/Staatsbaan (N2). In het kader van die werken zal de aannemer enkele doorsteken van de riolering maken, dwars onder de gewestweg. Doorgaand verkeer richting Diest moest al omrijden, maar nu moet ook doorgaand verkeer richting Leuven twee weken lang een omleiding volgen.

Vermijd de Diestsesteenweg en omgeving

De werken vinden op vier verschillende locaties plaats tussen het kruispunt met de Blerebergstraat/Statiestraat en het kruispunt met de Horenweg. De Diestsesteenweg is daardoor gedurende twee weken volledig afgesloten voor doorgaand verkeer. Wie niet in de buurt moet zijn, vermijdt best de Diestsesteenweg en omgeving. Bewoners, handelaars en klanten of leveranciers van handelszaken kunnen steeds hun woning of handelszaak bereiken via de kleinere zijstraten die op de steenweg aansluiten.

Omleidingen voor doorgaand verkeer

Vooral het doorgaand verkeer zal extra hinder ondervinden. Auto- en vrachtverkeer richting Diest volgde al een omleiding van aan de Statiestraat en via de Robbesrodestraat, maar vanaf maandag is er ook voor verkeer richting Leuven twee weken lang een omleiding. Die omleiding start aan de Horenweg en leidt het verkeer via de Blerebergstraat opnieuw naar de steenweg. Fietsers worden in beide richtingen omgeleid via de Heuvelstraat.

Veiligere fietspaden langs de Diestsesteenweg/Staatsbaan (N2)

De Diestsesteenweg/Staatsbaan (N2) is vandaag een brede gewestweg met drie rijstroken en een verouderd rioleringsstelsel. Op 16 oktober startte Wegen en Verkeer met een grondige heraanleg over een afstand van 4,2 kilometer tussen de Blerebergstraat in Tielt-Winge en de Robbesrodestraat in Bekkevoort. Er komt een gescheiden riolering waarbij huishoudelijk afvalwater en regenwater apart worden afgevoerd. De overbodige middenstrook verdwijnt en het aantal rijstroken wordt teruggebracht naar twee, één in elke rijrichting, om ruimte te creëren voor bredere en veiligere fietspaden.

Actuele informatie op wegenenverkeer.be/tielt-winge. Wil je per e-mail op de hoogte gehouden worden van deze werken, meld je dan op dezelfde pagina aan voor de nieuwsbrief.