Compostactie in september en oktober

Gepubliceerd opvrijdag 26 aug 2022 om 10:58

Het najaar is een perfect moment om je tuin te verwennen met een compostkuur. Het voorziet je planten en bomen van een voorraad voedingssupplementen bij de aanplant of geeft jouw gazon een opkikkertje.

In tegenstelling tot meststof, geeft compost zijn voedingsstoffen langzaam vrij, waardoor je sterke planten krijgt die gelijkmatig groeien. Het verbetert ook de waterhuishouding in je bodem: het werkt als een spons. Dankzij compost houdt de bodem water langer vast en kan hij meer water opnemen. Dat maakt van compost de ideale partner in de strijd tegen droogte én beschermt je bodem bij felle of langdurige regenval.   

Met een compostvat kan je zelf je groente- en fruitafval verwerken tot compost. Deze hebben een inhoud van 300 liter, zijn gemaakt van stevig zwarte kunststof met een deksel bovenaan en een schuif onderaan. Een compostvat kost maar 20 euro, nadien bespaar je op je afvalrekening. Dit is te bestellen aan het onthaal van het gemeentehuis of via ons E-loket.  

Tijdens de maanden september en oktober houdt EcoWerf en Vlaco een compostactie. Wanneer je op het recyclagepark een zak compost (3,50 euro) aankoopt krijg je een paar tuinhandschoenen gratis. Koop je drie zakken compost dan krijg je er een zak gratis bovenop (zolang de voorraad strekt). 

Compostbakken (60 euro), beluchtingsstokken (6 euro) en aanbouwelementen (40 euro) zijn eveneens verkrijgbaar op de recyclageparken.  

Wil je alles weten over de voordelen van compostgebruik in het najaar? Raadpleeg dan de website van EcoWerf www.ecowerf.be