Buitenspeeldag 2024

Gepubliceerd opdonderdag 28 mrt 2024 om 11:54

UPDATE (16/04/2024) Er wordt voor woensdag 17/04 regenweer voorspeld.

Maar weer of geen weer, onze buitenspeeldag gaat toch door. In de sporthal voorzien we een alternatief binnenprogramma met leuke binnenactiviteiten zoals plaktattoos, snoepsaté, kleurplaten, verschillende spelletjes en een springkasteel. Uiteraard mag je ook op de buitenterreinen aan de sporthal komen spelen.

De cafetaria van de sporthal is open dus daar kan je terecht voor een drankje en een praatje. Zo maken we er samen toch een leuke speelnamiddag van!

Ook in Het Balanske gaat de buitenspeeldag deels binnen, deels buiten door! We hebben leuke binnenactiviteiten zoals glittertattoos, schmink, XL-spelen en een circuskoffer. Onze snoezel is geopend, dus je kan deze volop komen ontdekken of er tot rust komen.

Ben je graag buiten, met of zonder zon? Dan kan je uiteraard in onze snoezeltuin ravotten. Leef je uit met de steps en fietsjes of trampoline of kom tot rust in ons wilgenhutje. We hebben ook een rolstoelschommel!

Tip: trek je regenjas en regenbestendige schoenen of laarzen aan en maak plezier buiten!

Alle ouders kunnen in onze cafetaria terecht voor een drankje en een praatje.
Smullen van een ijsje? De ijskar staat de hele namiddag paraat met heerlijk schepijs!

Op woensdag 17 april is het weer Buitenspeeldag. De dag waarop het belang van buitenspelen en bewegen extra in de kijker wordt gezet.

Dit jaar kan je in Tielt-Winge op 2 locaties terecht voor een berg plezier: aan sporthal ’t Solveld (Ralisweg 17) en aan vzw Het Balanske (Halensebaan 2).

Sporthal ’t Solveld

Kom jij mee buiten spelen? We voorzien weer verschillende leuke activiteiten: springkastelen, ballenschietkraam, sweeper, megarun, kindertattoo stand en snoepbrochettes.

Alle kinderen van 3 tot en met 14 jaar zijn van 13 tot 17 uur welkom aan de sporthal om er een groot feest van te maken. Je kan van een drankje genieten in de cafetaria. De activiteiten zijn gratis, inschrijven hoeft niet.

Kom liefst met de fiets, wij duimen voor jullie sportieve inzet!

Kinderen dienen begeleid te worden door een volwassene. Het lokaal bestuur is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen of het verlies van voorwerpen.

Voor meer info kan je contact opnemen met de dienst Jeugd.

Het Balanske

Op deze locatie kan je (voor het eerst) terecht voor een inclusieve Buitenspeeldag. Dat betekent dat iedereen, met of zonder beperking, jong en minder jong, welkom is om buiten te komen spelen. Kom je naar hartenlust uitleven en ga op ontdekking in de snoezeltuin.

Ook hier worden een berg leuke activiteiten voorzien, er zijn ook springkastelen, een grimestand en glittertattoos.

Wil je even wat stilte? Geen probleem. Je kan tot rust komen in onze wilgenhut of op onze boomstammetjes.

Van 14 tot 17 uur is iedereen welkom in Het Balanske. Ouders kunnen intussen genieten van een drankje en eventueel bijpraten.

Vooraf inschrijven hoeft niet. Toegang is gratis.

Voor meer info kan je contact opnemen met vzw Het Balanske.