Ben je mee met onze digitale dienstverlening?

Gepubliceerd opwoensdag 29 mei 2024 om 00:00

De voorbije jaren heeft Tielt-Winge sterk ingezet op digitalisering. Daardoor kan je als inwoner, vereniging of onderneming al vele zaken met het lokaal bestuur vanop afstand digitaal regelen. Er wordt zo al heel wat informatie online opgevraagd, formulieren verzonden en documenten gedownload via internet.

Omdat we het belangrijk vinden dat iedereen mee is met de digitale overheid, zetten we onze online dienstverlening regelmatig in de kijker. Dit voorjaar belichten we het aanbod van meerdere diensten.


Ondersteuning op weg naar digitale vaardigheid

Blijf niet zitten met digitale vragen
Heel wat dienstverlening van overheden en bedrijven verloopt momenteel over internet. Ook met familie of vrienden legt men steeds vaker een digitale connectie. Wie hulp nodig heeft in de digitale wereld kan elke eerste en derde vrijdagvoormiddag van de maand terecht op het digipunt in het lokaal dienstencentrum Zonnedries, tussen 10 en 12 uur.


Vraag-gestuurd en interactief
Bij het vooraf aanmelden kan men al wat vragen doorgeven. Voor de sessie brengt men het eigen apparaat zoals laptop, tablet of smartphone mee. Door de praktische aanpak geven we snel ‘tips & tricks’ mee op maat van de gebruiker.

De digihelper ondersteunt bij e-mailgebruik en internetnavigatie, de weg vinden op sociale media, het maken van online afspraken, werken met de smartphone, enzovoort.


Veilig en vaardig
Onze digihelper gaat zelf natuurlijk vertrouwelijk om met de vragen en gegevens van de gebruikers. We geven bovendien tips rond privacy en phishing-gevaar. Zo is men minder kwetsbaar en kan men met vertrouwen de digitale wereld verkennen.


Contacteer onze centrumleidster
Aanmelden voor een sessie kan telefonisch op 016 79 64 45. De overige contactgegevens vindt men op https://www.tielt-winge.be/zorg-senioren. Uiteraard kan je ons aanspreken als je in LDC Zonnedries bent. We helpen je graag verder.
Blijf of de hoogte
Verneem regelmatig nieuws en activiteiten via onze maandelijkse nieuwsbrief. Abonneer via https://www.tielt-winge.be/nieuwsbrieven.