Adviesraad voor culturele aangelegenheden

De adviesraad voor culturele aangelegenheden is een gemeentelijke adviesraad. Deze adviesraad heeft een bestuur en een algemene vergadering. In de algemene vergadering zetelen alle socio-culturele verenigingen die erkend zijn door de cultuurraad, maar ook experten en geïnteresseerde burgers die nergens bij aangesloten zijn.

De cultuurraad heeft een sterk adviserende rol en helpt op deze manier om samen met het beleid het meest optimale cultuurbeleid uit te werken. De cultuurraad kan op vraag van het beleid, maar ook op eigen initiatief, advies geven. Deze adviesraad bevordert de samenwerking tussen de verschillende verenigingen. Er worden regelmatig lezingen en praktische initiatieven georganiseerd in functie van de eigen verenigingswerking.

Voorwaarden

Uw vereniging heeft haar werking op het grondgebied Tielt-Winge.

U bent inwoner van onze gemeente.

Procedure

Wanneer uw vereniging erkend is door de cultuurraad, bent u als vereniging automatisch lid van de cultuurraad. Het is dan aan uw vereniging om een afgevaardigde te sturen naar de adviesraad. Bent u als burger (niet aangesloten bij een vereniging) geïnteresseerd om deel te nemen? Dat kan. U neemt dan contact op met de dienst Cultuur & Samenleving voor een kennismakingsgesprek.

Bedrag

Gratis.

Regelgeving

Gemeenteraadsbeslissing van 8 februari 2007 over de statuten van de cultuurraad.

Voor wie

Door de cultuurraad erkende verenigingen en geïnteresseerde burgers, inwoners van Tielt-Winge.

Contact

Adres
Leuvensesteenweg 187 , 3390 Tielt-Winge Gemeenschapscentrum De Maere
Tel.
016 63 59 10
cultuur@tielt-winge.be
Website
https://webshoptieltwinge.recreatex.be

Openingsuren

Vandaag
Morgen
open van 09:00 tot 12:00