Naar inhoud
Alle activiteiten

Opleiding 'reanimeren en defibrilleren'

Praktisch

eerste hulp
Cursussen en Workshops - Mens en maatschappij
OrganisatieGemeentebestuur Tielt-Winge in samenwerking met het Rode Kruis Vlaanderen, patrimonium@tielt-winge.be
Een initiatief vannoodplan & veiligheid
Waar

't Jongensschool, Blerebergstraat 4, 3390 Tielt-Winge

Wanneermaandag 13 mei 2019
Van19 uur

Info

Om mensen met een hartstilstand echt te kunnen redden moeten omstaanders snel en juist kunnen reageren. Direct reanimeren met een AED-toestel verdubbelt de overlevingskansen van een slachtoffer.
Daarom organiseert het gemeentebestuur Tielt-Winge samen met het Rode Kruis Aarschot een gratis opleiding om het AED-toestel te leren gebruiken bij de reanimatie.

Meer info

Elke dag krijgen bijna 30 mensen in België een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Slechts 5 à 10% overleeft dit. Wordt een slachtoffer binnen de eerste 3 tot 4 minuten gereanimeerd en krijgt het een stroomstoot toegediend met een AED, dan heeft het slachtoffer 60 à 70 % overlevingskans.

In Vlaanderen zijn er nog veel te weinig mensen die kunnen reanimeren. Iedereen mag een AED gebruiken en het is volkomen veilig. Het toestel begeleidt je bij de reanimatie en geeft enkel een stroomstoot als dat nodig is.

Door op openbare plaatsen automatische externe defibrillatoren (AED’s) te plaatsen en er zoveel mogelijk mensen mee te leren omgaan, kunnen vele mensenlevens gered worden.

Via het project ‘Hartveilige gemeente’ van het Rode Kruis engageert de gemeente Tielt-Winge zich om samen met het Rode Kruis op regelmatige basis opleidingen aan de bevolking te bieden.

 

Bij deze opleiding kunnen de cursisten oefenen met een AED-trainingstoestel op een reanimatiepop.

Inschrijven kan via patrimonium@tielt-winge.be (met vermelding van je naam en voornaam, adres, telefoonnummer, e-mailadres en geboortedatum) of via het telefoonnummer 016 63 95 53.