Naar inhoud
Alle activiteiten Vlieg

MATINEECONCERT - Wojciech Waleczek - The European Piano Recital

Praktisch

Wojciech Waleczek
Concert - Klassieke muziek
OrganisatieGemeentebestuur Tielt-Winge - cel cultuur, cultuur@tielt-winge.be, 016 63 59 10, http://www.tielt-winge.be
Een initiatief vancultuur & toerisme
Waar

GC De Maere, Leuvensesteenweg 187, 3390 Tielt-Winge

Wanneerzondag 31 maart 2019
Van12.00 uur

Info

Wojciech Waleczek is een internationaal bekend pianist die zichzelf erorm hoge eisen stelt als uitvoerend musicus. Deze Poolse musicus, geboren in 1980, heeft reeds een indrukwekkend palmares als concertpianist. Hij speelde als solist met talrijke symfonische orkesten, gaf pianorecitals en speelde kamermuziekconcerten.

Meer info

Hij won verschillende prijzen in Polen, USA, en Italië. Wojciech studeerde af in Polen in 2003. Hij vervolgde zijn studies in Canada (Vancouver, Academy of Music). Hij ontving in 2014 de titel 'Dokter in de kunsten'. Naast het geven van concerten in binnen- en buitenland is hij ook verbonden aan de Silesian Universiteit in Katowice als assistent professor.
In 2017 ontving hij de ereteken van verdienste voor de Poolse cultuur en dit uit handen van de Poolse minister voor cultuur en nationaal erfgoed. Van elk land dat momenteel lid is van de Europese Gemeenschap zal deze pianist een compositie uitvoeren op piano tijdens het maniteeconcert. Een korte greep uit het programma: Oostenrijk, Wolfgang Amadeus Mozart: Turkse mars, Duitsland, Johan Sebastian Bach: air uit de Goldberg variaties, Spanje, Isaac Albéniz: Spaanse tango.
Het wordt een boeiende muzikale reis doorheen Europa die u niet mag missen.