Naar inhoud
Alle activiteiten Vlieg

Jeugdboekenmaand: Eureka!

Praktisch

Affiche Eureka
Evenementen - Literatuur
OrganisatieGemeentebestuur Tielt-Winge - bibliotheek, bibliotheek@tielt-winge.be, 016 63 24 24, http://tielt-winge.bibliotheek.be/
Een initiatief vanbibliotheek
Waar

Bibliotheek 't Jongensschool, Blerebergstraat 4 , 3390 Tielt-Winge

Wanneerdonderdag 1 maart 2018 - zaterdag 31 maart 2018

Info

Stel, je denkt ergens over na. Over kevers bijvoorbeeld. Of je snapt niet hoe een lege colafles een trui kan worden. Of je hebt je fiets uit elkaar gehaald want dat leek even een goed idee, maar nu moet hij ook weer in elkaar. En dan, plots, snap je hoe het zit. Je weet hoe het moet. Je hebt iets ontdekt. Armen in de lucht!

Meer info

In 2018 gaat de Jeugdboekenmaand over de evolutietheorie, over fleece truien en over gesmeerde fietsen. Maar dat is niet alles. Dat is eigenlijk pas het laatste. Eerst is er nog de jonge Charles Darwin die kevers verzamelt. En ook de PMD-zak. Eerst zijn er twee wielen, een zadel, te veel bouten en vragen in het hoofd.

Eerst is er nieuwsgierig zijn. Willen weten. Zoeken. Kijken. Iets proberen. Uitvinden. Ontwerpen. Mislukken. Opnieuw proberen. Eureka is het feestje dat daarbij hoort.

Boeken maken je nieuwsgierig. Door sommige boeken ga je vragen stellen. In andere boeken vind je antwoorden. Het ene boek brengt je bij het andere. Je zou kunnen zeggen dat deze Jeugdboekenmaand eindeloos doorgaat.

De boekenrekken in jouw bibliotheek staan vol van boeken rond wetenschap en techniek. Kom ze ontdekken, een hele maand lang.

Er loopt dan ook een tentoonstelling van onze tekenacademie.

De Jeugdboekenmaand is een initiatief van Iedereen Leest vzw in samenwerking met de Vlaamse bibliotheken.