Naar inhoud
Alle activiteiten

Infodag Senioren en Wonen

Praktisch

Evenementen - Mens en maatschappij
OrganisatieHartje Hageland, info@hartjehageland.be, 016 63 95 65, www.hartjehageland.be
Een initiatief vanHartje Hageland
Waar

lokaal dienstencentrum Zonnedries, Zonnedrieslaan 24, 3390 Tielt-Winge

Wanneermaandag 23 april 2018
Van13 uur - 17 uur

Info

Op maandag 23 april 2018 vind de jaarlijkse infodag voor senioren plaats met als thema ‘ Wonen en Energie’. Ouders, grootouders, (klein)kinderen en alle andere ge├»nteresseerden zijn van harte welkom om een bezoekje te brengen tussen 13.00 en 17.00 uur. De toegang is voor iedereen gratis. Iedere bezoeker krijgt ook een gratis drankje en een stuk taart aangeboden.

Meer info

We willen allemaal graag zo lang mogelijk gezond en wel kunnen blijven wonen in onze vertrouwde thuisomgeving. Helaas is dit niet altijd mogelijk. Het wordt moeilijker om in en uit bad te stappen, of om de trap op te gaan. Kortom, ons huis is niet meer aangepast aan onze behoeften. Dan wordt het tijd om de mogelijkheden te bekijken om het huis aan te passen en hulp aan huis te vragen (eventueel via een zorgwonen), of om te verhuizen. Dit kan naar een serviceflat of een woonzorgcentrum.

Tijdens de infodag kan je inlichtingen krijgen over alle mogelijkheden, hoe pas ik mijn huis het beste aan, welke werken doe ik het beste, en wat gaat dat kosten? Kan ik een premie krijgen voor bepaalde werken? En als ik verhuis, hoe moet dat praktisch? Verkoop of verhuur ik mijn huis?

Op al deze vragen kan je een antwoord krijgen, allerlei specialisten zijn aanwezig om een gepast antwoord te geven op je woonvragen.

Denk maar aan thuiszorgdiensten, ziekenfondsen, woonspecialisten inzake aanpassingen, verbouwingen en energie besparen, de brandweer, de politie, en nog vele anderen.

Extra leuk dit jaar: je kan deelnemen aan een culturele wandeling, of meedoen met een sessie seniorengym. Je kan een bezoek brengen aan de woonbus of aan het demohuis. En je kan luisteren naar een sessie tromgeroffel. Bovendien kan je een leuke prijs winnen bij de gratis tombola!

Praktisch
Wanneer? Maandag 23 april 2018
Hoe laat? Van 13u00 tot 17u00
Waar? Zaal Zonnedries, Zonnedrieslaan 27, 3390 Tielt-Winge