Naar inhoud
Alle activiteiten

Goodbye, Norma Jeane

Praktisch

Goodbye, Norma Jeane
Voorstellingen - Theater
OrganisatieGemeenschapscentrum 'De Maere', demaere@tielt-winge.be, 016 63 59 10
Een initiatief vancultuur & toerisme
Waar

gemeenschapscentrum De Maere, Leuvensesteenweg 187, 3390 Tielt-Winge

Wanneervrijdag 2 februari 2018
Van20.15 uur

Info

Een aangrijpend verhaal van een jongeman die wil weten wat er gebeurde op de laatste avond van het leven van Norma Jeane, beter bekend als Marilyn Monroe.

Meer info

1988. Een jongeman belt aan bij klein appartement in een stad in Europa. Een vrouw van 62 opent de deur en stelt zich voor als Jane Edwards. Maar de jongeman laat zich niet voor de gek houden. Hij is haar grootste fan en hij weet het zeker: de vrouw die voor hem staat is Norma Jeane Baker. Ooit beter bekend als Marilyn Monroe, van wie de wereld niet beter weet dan dat ze 26 jaar eerder, op 5 augustus 1962, is overleden.
Verbijsterd laat de vrouw de jongeman binnen. Ze is vooral bang dat haar geheim bekend zal worden, maar dan doet hij haar een voorstel. Hij wil weten wat er de laatste avond van haar leven is gebeurd.
Norma Jeane aanvaardt deze voorwaarden en begint te vertellen. Ze vertelt over een jong meisje dat terecht komt in een Hollywoodwereld vol leugens, bedrog en klatergoud. Waar Marilyn eerst een bevrijding leek, werd ze plots een gevangenis voor Norma Jeane. Haar verhaal is er een van onbereikbare liefde, een peilloos diepe depressie, intens verdriet, vernietigende onzekerheid en eeuwige hunkering.
Toen Marilyn stierf was de wereld een ongelukkige ster armer, maar een opgeluchte vrouw rijker…

Goodbye, Norma Jeane is een nieuwe musical van Judas Theaterproducties met een script van Allard Blom, muziek van Sam Verhoeven en regie door Martin Michel. Dit trio stond eerder garant voor successen als “De Muze Van Rubens” en “Lelies”.

CAST
Anne Mie Gils : Norma Jeane Baker, Gladys, reporter
Ann Van den Broeck : Marilyn Monroe
Michiel De Meyer : Henri, Bobby en andere rollen

CREATIVES
Script en liedteksten : Allard Blom
Muziek : Sam Verhoeven
Regie en decorontwerp : Martin Michel
Muzikale leiding : Thomas Vanhauwaert
Assistent muzikale leiding : Laure Campion
Kostuumontwerp : Marie Dries
Lichtontwerp : Jeroen Opsteyn
Geluidsontwerp : Philippe Peirsman