Naar inhoud
Alle activiteiten

zwerfvuilactie Let's Do it! Belgium

Praktisch

Evenementen - Varia
OrganisatieGemeentebestuur Tielt-Winge - cel milieu, water, werken in eigen beheer, milieu@tielt-winge.be, 016 63 95 40, www.tielt-winge.be
Een initiatief vanomgeving - milieu
Waar

gemeentelijke Loods, Heuvelstraat 57, 3390 Tielt-Winge

Wanneerzaterdag 16 maart 2013
Van13 uur - 16 uur

Info

Doe mee aan de grote "World clean up 2013: Let's Do It!" zwerfvuilopruimactie en zorg er mee voor dat je buurt proper blijft!

Meer info

Op zaterdag 16 maart neemt onze gemeente mee deel aan de grote anti-zwerfvuilcampagne ‘World Clean Up 2013’. Het is een vervolg op onze succesvolle zwerfvuilactie in september, waarbij we zwerfvuil zullen ophalen en meehelpen om de straten en bermen terug netter te krijgen.

De actie is gepland voor zaterdag 16 maart, het laatste weekend van de winter, wanneer het gras is nog behoorlijk kort is en het broedseizoen voor de vogels nog niet begonnen is. Op deze wijze zien we het zwerfvuil beter liggen en verstoren we de natuur niet.

Hoe kan jij meehelpen om de gemeente mee proper te maken?
Haal in de week van 11 tot 15 maart de speciale ‘indevuilbak’ vuilzakken op bij de gemeentelijke milieudienst of aan het gemeenschapscentrum De Maere. Hiermee kan je op zaterdag 16 maart samen met andere vrijwilligers zwerfvuil en sluikafval langs straten en bermen inzamelen en je buurt helpen proper te maken. In de hele gemeente mag je zwerfvuil verzamelen, in je straat of in je buurt…

Ook het schepencollege zal zelf het goede voorbeeld geven en de handen uit de mouwen steken door op dinsdag 12 maart de holle weg naast de vrachtwagenparking aan de N2 richting Driesstraat op te kuisen.

Het zwerfvuil dat je zelf hebt ingezameld mag je op zaterdag 16 maart in de speciale vuilzak van ‘indevuilbak’ afleveren aan de gemeentelijke loods, Heuvelstraat 57, en dit tussen 13 uur en 16 uur.

De actie is gericht op de bestrijding van zwerfvuil. Het is dus niet de bedoeling om je eigen restafval mee te geven. Er zullen controles uitgevoerd worden op de aangeboden zakken.